Grave

Presentatie Roberto Cristofoli in Bibliotheek Grave: ‘Ligt er helemaal aan hoe je kijkt’

Door Annet van 't Geloof

GRAVE - Op 4 oktober opent Roberto Cristofoli met een presentatie zijn expositie Mijn foto's en ik in de bibliotheek Grave. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bieb, van 4 oktober tot 6 november.
Aanmelden voor de lezing kan via www.biblioplus.nl. Niet leden betalen 2,50, Bibliotheekleden hebben gratis toegang.

"Tegenwoordig is fotograferen voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk geworden en lijkt het een gewoonte je leven in figuurlijke zin ‘bloot te geven’. Ik gun je een kijkje in mijn leven en wil je meevoeren in hoe ik de dingen beleef en laten zien hoe ik erover denk."

Van jongs af aan wil Roberto Cristofoli ‘beelden vangen’. Het creatief omgaan met lijnen, compositie en perspectief is er spelenderwijs ingekomen maar daar waren jaren voor nodig. Het besef dat er in alle beelden een schoonheid verborgen zit en dat alles vergankelijk is, kwam later pas. “Vaak probeer ik met de contrasten die ik zie ook om de maatschappelijke kant van iets er uit te halen.”
Na het fotograferen van portretten, landschappen, abstract en architectuur, heeft hij nog steeds geen favoriet onderwerp. Misschien zijn de herinneringen om de beelden heen wel het belangrijkste wat hij meeneemt en niet zozeer het onderwerp. Zo hoopt hij aan het einde van zijn leven met veel beelden en herinneringen een antwoord te krijgen op de vraag of alles de moeite waard is geweest.
De laatste jaren laat hij zich vooral leiden door twee quotes die volgens hem zomaar in het verlengde van elkaar liggen en die de twee kanten van het beeld belichten; die van de fotograaf en die van de kijker:
“I don’t see the things as they are, I see them as I am. But what you see, depends on how you look.” (naar Henry Tomlinson & John Lubbock)

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties