Grave

Piet van Amstel coronakapsel-kampioen

Door Jaap Schouten

GRAVE - Piet van Amstel heeft de fraaiste en meest imposante haardos in het corona-tijdperk. De Gravenaar wint daarmee de verkiezing van de Curieuste Coupe Corona van Walking Football Grave. Volgens de jury geven de foto-inzendingen van alle onstuimig groeiende coronakapsels een uniek inkijkje in het leven van de wandelvoetballers tijdens de pandemie.

Piet van Amstel met zijn winnende coronakapsel-foto.

Piet van Amstel (76) is de éminence grise van WF Grave en lid van het eerste uur. Door lichamelijk ongemak komt hij niet meer veel aan voetballen toe, maar is hij langs de zijlijn altijd nadrukkelijk aanwezig en niet alleen door zijn schuine mopjes. Piet van Amstel is onder meer vaste omroeper bij het jaarlijkse toernooi van WF Grave. Zijn ingezonden foto slaat precies de spijker op zijn kop als het gaat om de coronabeleving, zegt juryvoorzitter Theo Aarts: “De blik in zijn ogen heeft iets van verwondering, wanhoop, hulpeloosheid en lijdzame berusting. De spiegel reflecteert de haarchaos op het hoofd van Piet, die anders altijd zo keurig voor de dag komt. Dit is precies wat corona met je doet.”

Roze krulspelden

De wandelvoetballers van WF Grave namen de uitverkiezing zeer serieus: er werd veel werk gemaakt van de foto-inzendingen en sommigen maakten er zelfs hele verkleedpartijen van. De tweede prijs ging uiteindelijk naar Gravenaar Theo Cools, die de roze krulspelden tevoorschijn haalde en zichzelf exhibitioneerde met de tekst ‘Krul haarmode 2021’. Op de gedeelde derde plaats eindigden Ton Vissers uit Escharen met een sprekende gelijkenis van de arrestatiefoto van Saddam Hoessein en dorpsgenoot Tiny ten Haaf, die er op de foto uitziet alsof hij een wilde nacht in het Indiase hippieparadijs Goa achter de kiezen heeft. Alle foto’s, die nu een plek krijgen in het grote geschiedenisboek van WF Grave, hebben bijgedragen aan het doorbreken van een periode van stilte en eenzaamheid bij de oudste generatie voetballers van EGS’20, die elkaar door de corona-pandemie al maandenlang niet meer hebben gezien. Toch is er hoop, want bij de meesten is inmiddels de kapper alweer langs geweest.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties