Grave

Ook voor Taalcafé-Grave... een nieuw jaar

Door Harry C.A. Daudt

In de bibliotheek aan de Trompetterstraat kan men op die woensdagavonden, tussen 19 en 21 uur terecht, om de Nederlandse Taal te spreken met elkaar en te schrijven; een langdurige aangelegenheid en aanpak, waar de werkgroep, geholpen door Nederlandstalige Graafse inwoners, een handje toesteekt. 

De animo is groot; gemiddeld 20 tot 30 vrouwen en mannen uit Syrië, Eritrea, Iran, Irak, Noord-Korea zijn aanwezig; voelen zich meer en meer vertrouwd in de geboden ruimte en met de leden van de Werkgroep, die ofwel een gesprek aanknopen in de Nederlandse Taal of met behulp van potlood en papier en lesbrieven of thema's, de 'anderstaligen' te stimuleren, zich in het Nederlands te uiten. Snel gaat het niet.. .maar beter wordt het elke keer, dat ze aanwezig kunnen en willen zijn. IJver te leren, is er zeker aanwezig, maar soms zitten ze met heel andere zaken in hun hoofd. Nieuwe brieven van hun advocaat, van het IND of van het COA, dan vinden ze afleiding in het kwartetten, sjoelen en andere spelen, die dankzij de gemeentelijke subsidie door de werkgroep konden worden aangekocht. Zolang de anderstaligen problemen ondervinden bij het verwerven van de taal zal de werkgroep deze voorziening in de lucht houden.

In ieder geval zal het aan hen niet liggen; zowel Biblio-plus, als de werkgroep-Taalcafé-Grave, legt een grote betrokkenheid en een groot enthousiasme, aan de dag, ter voorbereiding en tot uitvoering van dit vrijwilligerswerk, dat 13 december haar eenjarig bestaan vierde, tesamen met een dertigtal aanwezigen. Allen kregen een hyacinthenbol uitgereikt om hun groei te symboliseren.               

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties