Escharen

Nieuwe Sinterklaasshow in Escharen

Door William Cruysen

ESCHAREN - Ieder jaar begint het in november weer te kriebelen, je hoort de wind al door de bomen waaien… je ziet de maan weer door de bomen schijnen. Je voelt ‘m al aankomen, het gaat over Sinterklaas. Er straalt een magisch aura van de goedheiligman af. Op zondagmiddag 2 december komen Sint en zijn Pieten weer naar de Sinterklaasshow in 't Dorpshuus in Escharen.

Het Sinterklaasfeest is natuurlijk een prachtig feest, maar ook erg spannend voor kinderen. Ze fantaseren er vaak over. Misschien kun je je nog herinneren dat je Zwarte Piet letterlijk op het dak hebt zien lopen in november, terwijl ze nog niet eens in het land waren…maar “misschien was het de luisterpiet al wel?“! Dan is er altijd die vraag hoe Sinterklaas en Zwarte Piet nu het huis in komen.
Ze passen NIET door de schoorsteen en de deur zit echt goed op slot.… nee Sinterklaas had vast één of andere toverpiet die gewoon even de deur open kon toveren en zo konden ze naar binnen stappen. Ook voor het strooien hadden de Pieten vast een bijzondere gooitechniek, zodat zij als het ware dóór het dubbelglas konden gooien!

Traditie in ere houden
Sinterklaas heeft aangegeven dat hij op zondag 2 december weer naar ’t Dorpshuus komt in Escharen. De middag begint om 13.30 uur. De zaal opent om 13 uur. Kaartjes voor de show zijn verkrijgbaar bij Nijmeegs Jopie aan de Willem van Esterenweg 3 in Escharen en kosten 3 euro. Kinderen tot en met groep 8 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie: www.facebook.com/estersesinterklaasshow/

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties