Jouw Arena

Muurbrekende opening Taalhuis Grave

Door Annet van 't Geloof

Met een ferme mokerslag opende Wethouder Ben Peters het Taalhuis in Grave. De vijfde op rij van BiblioPlus in één week!
Voorafgaand aan deze actie waren er een aantal sprekers, waaronder directeur Cyril Crutz, Carin Hoppenbrouwers, van BiblioPlus, vertegenwoordigers van het Taalcafé, en werd het Taalakkoord Land van Cuijk ondertekend door vertegenwoordigers van I.B.M., Indigo, de wethouder en directeur. Eerder deze week hadden er al velen participanten het akkoord ondertekend. Dit alles onder het toeziend oog van een flink aantal genodigden, belangstellenden en vrijwilligers van BiblioPlus.
Piet van Horrik, taalambassadeur van Stichting ABC, sprak bevlogen en vol emotie over zijn taalproblemen. Hij kon vroeger niet goed lezen en schrijven. Een geluk was dat hij niet verlegen was om te vragen als hij dingen niet snapte. Zo is zijn eigen bedrijf succesvol geworden, ondanks dat hij niet goed kon lezen en schrijven. Hij heeft zo’n vier jaar les gehad. Hij vindt het heel belangrijk om andere mensen aan te sporen om beter te leren lezen en schrijven, want hij had het zelf (achteraf gezien) al veel eerder moeten doen.

Zo zijn er legio verhalen te vertellen.
Vandaar het initiatief van biblioPlus om Taalhuizen te openen in Boxmeer, Mill, Sint Anthonis, Cuijk en Grave;
Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en spreken is hiervoor in de bibliotheek een herkenbare plek waar iedereen terecht kan!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties