Jouw Arena

Lezingen architectuur en bouwkunst in Grave

Door Annelies Graafsma

Bent u benieuwd naar de keur van architectuur en bouwkunst in de gemeente Grave? Vier architecten en een bouwhistoricus vertellen over specifieke architectuurprojecten. Vijf avonden met vijf thema's, georganiseeerd door het Graafs Museum (www.graafsmuseum.nl) 


Eind veertig en begin jaren vijftig werd het ‘rode en blauwe dorp’ onder architectuur gebouwd, net even buiten de ‘stadsmuren’ van Grave. Jan de Jong architect van de Bossche School bouwde ook in de jaren 70 en 80 in Grave. Later verwierf hij naam en faam met onder andere woningen in Schaijk, Reek en Ravenstein. De afgelopen twintig jaar zijn meer bekende architecten naar de stad gehaald: het Antwerpse Architectenbureau Crepain-Binst voor het Hart van Grave, de Brits-Zweedse architect Ralph Erskine voor de Infirmerie en Rein van Wylick voor de oude kazerne en later klooster “Noorderblok’’. Het nieuwe stadhuis is van Van Egeraat. In 2017 heeft de gemeente Grave het bekende ‘Bureau west 8’ uit Rotterdam aangetrokken. Zij hebben een vestingvisie gepresenteerd.


De serie architectuur kost 25 euro. Losse kaarten zijn 5 euro bij aanmelding vooraf via de mail van het Graafs Museum. De avonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de Bibliotheek Grave.
Dinsdagavond 23 oktober Frank Haans, Monumentenadviesbureau, over de ‘Drie spitsen’ in Velp bij Grave
Maandagavond 29 oktober Penne Hangelbroek van Bureau West 8 over het maken van de vestingvisie
Maandagavond 5 november Hilde de Haan en Ids Haagsma architecten van bureau Architext over Jan de Jong
Maandagavond 12 november Robert Osinga architect van Crepain/Binst over ‘Hart van Grave’
Maandagavond 19 november interview met architect Pieter van der Hulle en oud-burgemeester Piet Zelissen over architect Ralph Erskine.

Opgeven kan via info@graafsmuseum.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties