Jouw Arena

Landgoed De Lievendael, een kunstzinnig nest

Door Annelies Graafsma

Vanaf 23 juni tot en met 15 september is er in het Graafs Museum een tentoonstelling over Landgoed De Lievendael, een kunstzinnig nest. Peter-Paul Weijnen ( foto’s landgoed) Gerdy Weijnen-Floor (keramiek), Nanouk Weijnen, (dieren)schilderijen) en Lisetteh Huijsmans (grafische technieken) exposeren samen.
De tentoonstelling is gebaseerd op het leven en werken op het landgoed De Lievendael in Velp bij Grave. Het echtpaar Weijnen creëerde er een landschap rondom een oude boerderij. In fasen werden bomen en struiken geplant, zodat er een landschap ontstond naar Engelse stijl met rond de boerderij een cottagetuin en natuurvijver. In 2007 werd De Lievendael gerangschikt als landgoed volgens de natuurschoonwet. Een gedeelte is vrij toegankelijk. Wezenlijk onderdeel van het landgoed vormen de dieren, vooral bijzondere paarden en zeldzame huisdierrassen. Gerdy Weijnen is keramist, ze werkt met klei. In het Graafs Museum zijn haar verrassende vazen te zien.
Dochter Nanouk Weijnen, beeldend kunstenaar is opgegroeid in dit natuurschoon. Ze schildert dieren, bijzondere rassen legt ze vast in olieverf. Levensgroot of kleinere sculpturen in brons maakt ze vaak in opdracht. Ook schoondochter Lisetteh Huijsmans is beeldend kunstenaar. Voor Lisetteh is “etsen het verlengstuk van het tekenen, maar de plaat biedt zoveel meer. Het zuurbad doet verrassende dingen met de plaat en voordat de plaat gaat zwemmen zijn er massa mogelijkheden om mee te experimenteren”. In het eindresultaat zijn de details belangrijk, goed om lang naar te kijken.
Graafs Museum is open van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Museumjaarkaart geldig. Entree p.p. 3 euro. Kinderen gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties