Grave

Klassieke muziek in het Graafs Museum

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Op woensdag 6 november van 10.30 tot 12.30 uur begint musicoloog Maarten Nellestijn in het Graafs Museum met een nieuwe reeks van vijf bijeenkomsten over klassieke muziek. Maarten Nellestijn is een enthousiaste verteller die zijn cursisten graag mee neemt in de geschiedenis van de muziek en het verleden van de componist.

 Hij vertelt en laat muziekstukken zien. Bij klassieke muziek denk je al gauw aan Bach, Brahms en Beethoven: mensen (veelal met pruik) die al in de negentiende eeuw of eerder zijn overleden. Maar de muziekwereld is sindsdien zeker niet stil blijven staan. In de nieuwe reeks muziekgeschiedenis vertelt Nellestijn over de twintigste eeuw. Componisten zoals Claude Debussy, Arnold Schönberg of Igor Stravinsky. Thuis ontvang je per les een PDF (met de muziekstukken) om alles nog eens te beluisteren. 

Het Graafs museum beschikt sinds september over een grootbeeld-tv, geschikt om uitvoeringen te tonen. Opgeven via info@graafsmuseum.nl. Deelname kost 50 euro voor vijf bijeenkomsten, te betalen in het museum.|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties