Grave

Kinderen, gemeente en wijkraad Grave maken samen speeltuinplan

Door Annelies Graafsma

GRAVE - De gemeente Grave neemt in een aantal jaren alle speeltuintjes op de schop. Samen met de Wijkraad Binnenstad Grave is er gewerkt om het bestaande speeltuintje aan Achter de Marstal om te toveren tot een speeltuin van nu. De buurtkinderen hebben actief hun steentje bijgedragen.

Voor de opening, timmerden de kinderen een bord met: Nummer 1, Speeltuin voor iedereen. Sofie van Uden (9 jaar) opende de speeltuin afgelopen zaterdag. “We zijn blij met de trampoline, wel superklein maar met wat aanvullende zachte materialen, maken we mooie sprongen.” Aan het woord zijn Fabian van Uden en Sanne Adams. Op initiatief van de Wijkraad Binnenstad hebben kinderen met de gemeente om de tafel gezeten. Inzet was een speeltuin die voldeed aan de veiligheidsnormen van de gemeente en aan de wensen van de kinderen. Kinderen hebben gezegd wat ze wilden en de gemeente heeft geluisterd. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.
Het ging niet vanzelf. Tussen de tekentafel en de uitvoering zaten twee zomers. Er moesten onder de speeltuin ‘bakken’ komen voor hemelwaterafvoer, dat was extra werk. De speeltuin kreeg nieuwe bomen en een grasveldje. Op het grasveld staat een tennistafel, een initiatief van Floris van Haaren; met het geld van een sponsorloop kon deze betaald worden. Er is meer zand gekomen, iets wat niet iedereen even prettig vindt. “Een speeltuin in de binnenstad is belangrijk”, zegt Remco van Haaren van de Wijkraad Binnenstad Grave. “Het kan voor jong en oud een leuke plek zijn, je ontmoet er de buurt. Een paar bankjes erin, een tafel en samen de speeltuin bijhouden. Dat laatste is belangrijk om het niet te laten verloederen. Gras moet gemaaid worden en onkruid verwijderd. Een paar aanwonende buren hebben het zelf aangepakt. Er is geen budget voor onderhoud vrijgekomen. De gemeente en de wijkraad zijn hier nog niet uit.”

|Doorsturen

Louis Sparidans

2020-07-23 13:02:34

Mooi gedaan! Misschien kunnen kinderen vaker het gesprek aangaan met de Gemeente om iets te bewerkstelligen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties