Grave

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens ontmoeten in bibliotheek Grave

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Jacques Vriens, een veelgelezen kinderboekenschrijver, komt naar Grave. In een voorstelling van een klein uur vertelt de kinderboekenschrijver en geschiedenisleraar Jacques Vriens op zaterdag 29 september om 15 uur bekende en minder bekende historische sprookjes waarbij humor en spanning elkaar afwisselen.

Het is een familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders of opa’s en oma’s. Oók oudere kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze spannende en geestige voorstelling. Vriens is bekend van de boeken ‘Meester Jaap’ en ‘Smokkelkinderen’ en van de verfilming van ‘Oorlogsgeheimen’. Het initiatief komt van het Graafs Museum. Samen met Biblioplus is er gekozen voor de voorstelling ‘Grootmoeder grote oren’. Na de voorstelling kunnen kinderen hun boeken door de schrijver laten signeren.
Jacques Vriens is een bekende kinderboekenschrijver maar ook een geweldig toneelspeler. In deze klank- en kleurrijke voorstelling speelt hij twee middeleeuwse sprookjes met prachtige muziek van Ernst Jansz. In het grappige maar ook griezelige sprookje ‘De twaalf broers wil de koning Albertus’ na twaalf zonen, nu eindelijk wel eens een dochter. Als die eenmaal geboren wordt, moeten haar broers maken dat ze wegkomen. In De kikkerkoning verliest de verwende prinses Rosalinde haar gouden bal. Een kikker helpt haar om die terug te krijgen, maar onder wel héél bijzondere voorwaarden…

Vanaf 14.45 uur kunt u plaatsnemen voor de voorstelling. Kaartjes kosten 4 euro en zijn te bestellen via www.biblio-shop.nl/activiteiten. Let op: alle basisschoolkinderen in het Land van Cuijk en Maasduinen zijn lid van de bibliotheek (Biblioplus) en krijgen 1 euro korting. Vrienden van het Graafs Museum en leden van de bibliotheek mogen ook voor een kortingskaartje kiezen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties