Jouw Arena

Kerstdrive BC Dummy

Door Rob Rijke

BC Dummy sluit 2019 feestelijk af.
De laatste bridgeavond van het jaar is Dummy’s traditioneel de kerstdrive.
Het restaurant van De Catharinahof was feestelijk versierd en straalde gezelligheid uit.
Op deze avond wordt er natuurlijk gebridged maar het sociale gebeuren viert hoogtij. Elkaar eens in kerstsfeer ontmoeten en spreken bevordert het saamhorigheidsgevoel
De bestuursleden waren piekfijn gekleed. De kerst straalde eraf. Dan blijkt maar weer dat een wit overhemd met wit-rode kerststrik wonderen doet. Voorzitter Rob Diederen en penningmeester Jo Spouwen stonden bij de deur om de leden te ontvangen.
De wedstrijdcommissie had besloten om de A- en de B-lijn te mixen, zodat er eens tegen heel andere paren gespeeld moest worden. De tijdklok was thuis gelaten. Geen 8 rondes van 3 spellen, maar heerlijk 4 rondes van 4 spellen. Dat alles bij elkaar gaf de nodige rust en creëerde ook de mogelijkheid om de spellen heel relax te spelen. Na afloop van de spellen volop gelegenheid om eens lekker bij te kletsen en zich in de anderen te verdiepen. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Winst of verlies maakt niet uit. Gezelligheid troef.
Rob Diederen sprak het openingswoord en wenste een ieder heel fijne feestdagen toe en een voorspoedig bridgejaar 2020. Daarna is het woord gegeven aan Roos Withouck die de bridgeballade ten gehore bracht. Daarin nam zij het taalgebruik binnen het bridgen op de hak. Menigmaal was van enige dubbelzinnigheid sprake waarmee zij de lachers op haar hand kreeg.
Aan het eind van de avond een verloting van prijzen, die zorgvuldig waren uitgekozen door het Lief en Leed bestuurslid Annelie de Graauw. Bij sluiting van het restaurant ging een ieder tevreden huiswaarts met in gedachten dat donderdag 2 januari 2020 weer echt gebridged moet worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties