Jouw Arena

Goed voorbeeld.....

Door Harry C.A. Daudt

Of schrijvers/dichters het goede voorbeeld geven? In ieder geval wel, zij die hebben meegewerkt aan de verhalen/gedichtenbundel, uitgegeven door 'de Kneep'.

Meer dan 40 auteurs uit Het Land van Cuijk, hebben de politici, het goede voorbeeld gegeven als het gaat om coöperatie. Een boekwerk, gestoken in een modern jasje, dat de inhoud verraadt: over fietsen en wielrennerij.

De titel: 'Zijwieltjes en verzuurde benen'. Alweer de tweede uitgave van deze ideële Stichting, die het schrijven en dichten in Het Land van Cuijk, wil bevorderen. De uitgave is online bij de Stichting/Uitgeverij Reinaert te bestellen.

Tussen 1994 en 2013, deed dat: stg.Pen & Stem, dat haar domicilie had in de Veste Grave. Nu is het Boxmeer, dat mét 'de Kneep', een geweldige stimulans is geworden voor schrijvend en dichtend Land van Cuijk. Ook uit Gassel én Grave, zijn er bijdragen geplaatst. Monica Boschman met 3 gedichten en Harry CA Daudt met niet een gedicht, maar met een verhaal, waarin zijn vroegste fietsende jeugd in de stad Den Haag, beschreven. 

De Brabantse Wim Daniels interviewde vrijdagavond jl. enkele oud-coureurs, die in de jaren '60/'70/'80 deelnamen aan koersen en de Tour de France; een hoogst vermakelijke podium-ervaring voor het veelkoppig publiek, dat 'de Weijer', had kunnen vinden.

Ook deze renners hebben een plekje in het boek gekregen. Ze worden o m. geportretteerd door Henk Baltussen, die samen met John van Raaij, de eerste stappen van deze fraaie uitgave, hebben gezet.

We wensen, dat 'de Kneep', haar coöperatie in Het Land van Cuijk, zal willen voortzetten met verhalen/dichtbundel-3 in het verschiet?

En dames-heren politici in Het Land van Cuijk, neem de schrijvende inwoners ten voorbeeld. Samenwerking leidt tot eerder winst dan verlies. 

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald; dat geldt zeker voor 'Graafse dwalers'

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties