Exposities

Foto's brengen Grave in beeld; een stadswandeling waardig

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Zaterdagochtend 20 juni opende Monika Raulf de fototentoonstelling Grave in Beeld. "Emotioneel", noemt ze het moment van de opening. "De fotografen gaan altijd alleen op pad maar nu komen we elkaar bij de Poort van Cleve tegen."
Elkaar ontmoeten is het neveneffect van de fotografie, en juist dat aspect maakt het voor Monika Raulf bijzonder. Prachtige artistieke foto’s, maar ook foto’s die vooral heel gewoon bijzonder zijn: 31 in totaal. Tijdens de rondwandeling na de opening, is de reactie bij veel foto’s: “Ik herken het geloof ik wel, maar waar is die foto gemaakt, op Bastion Bekaf of toch De Kat, en die, in de Rogstraat of toch aan de Binnenhof?” Voor wie twijfelt, één ding is zeker: het zijn allemaal foto’s gemaakt in Grave of in de kerkdorpen.

Monika Raulf heeft de groep samengebracht via de Facebookpagina Grave in Beeld'. Er zijn ondertussen 994 facebook-leden. Tijdens een regelmatig ‘ommetje’ zoeken de Graafse fotoliefhebbers naar mooie natuur, aan de waterkant, in het landschap, in de dorpen Gassel, Escharen, Velp en de stad Grave. Ze tonen de gemeente Grave via hun camera. Het is de eerste tentoonstelling van de groep. De foto’s hangen op de etalageruiten van de winkels in de Rogstraat, Markt, Hoofschestraat en Klinkerstraat in Grave. Het levert weer een nieuwe wandeling door het stadje op. Een overzicht van de foto’s (wat en waar) komt te liggen bij de Toerist Information en het Graafs Museum. Sommige foto’s zijn gemaakt met een smartphone, andere met professionele apparatuur. Tom Schouten en Leon Kamps (foto), beiden actief betrokken bij het project, hebben de foto’s voor de buiten-tentoonstelling geselecteerd.

Vertegenwoordigers van Promotie Grave en Centrum Management Grave wandelden op 20 juni mee en reageerden enthousiast; ze hebben toegezegd ook volgend jaar het initiatief te ondersteunen. Die belofte hebben de organisatoren vast binnen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties