Grave

Een 'schoon Grave'

Door Harry C.A. Daudt

Een schoon Grave? Dat wenst toch iedere inwoner van Grave. Klaarblijkelijk niet, want in de wijk De Mars was de oogst van 1 uur rapen met een tiental jeugdige en oudere vrijwilligers: een dozijn plastic zakken zwerfvuil, waaronder: bouwafval, afgestoken vuurwerk, sigarettenpeuken en lege doosjes carnavalslingers, snoepwikkels, bierflesjes, blikjes, oude folders en kleine plastic zakjes.

De wijkraadsecretaresse Antoinet van Berkel organiseert al jaar en dag de jaarlijkse Opschoondag; dit met enthousiasme en gastvrijheid, want de koffie+ stond na afloop in haar tuin weer klaar. Bakker Bongaards had er een lekkernij bij gesponsord. Wat een saamhorigheid in de buurt; wat een coöperatie onder de jeugd; zij ontvingen uit handen van Antoinet zelfs een verdiend diploma voor deze schoonmaakactie.

En het gemeentebestuur? Ja, waarachtig, daar kwam wethouder Peters op de elektrische fiets; ons belonen met een 'Snelle Jelle'. Daar konden we, al lopend, bukkend, rapend, wel mee vooruit; goede brandstof. De Graafse wethouder moest niet te gul zijn; voor Koningsdag moest hij wat bewaren voor het traditionele koekhappen.

Van harte wordt gehoopt, dat het zwerfvuil volgend jaar, niet in de Toptien van de vervuiling van onze stad Grave, zal komen te staan. Heeft u, bewoner, ergens verontreiniging aangetroffen? Neemt u deze dan zelf mee. Belt u met de gemeente, als u niet in staat of gelegenheid bent de vervuiling de baas te kunnen.

Harry C.A. Daudt

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties