Jouw Arena

De grootste kerststal van Europa

Door Annelisa van Beek

De Grootste Kerststal van Europa voor het laatst te zien in Museumpark Orientalis!

Komende kerstperiode heeft u voor de allerlaatste keer de kans de Grootste Kerststal van Europa te bezichtigen. In Museumpark Orientalis te Heilig Landstichting (vlakbij Nijmegen) zullen de bedenkers, bouwers en eigenaren Roel den Dulk en Fred van der Zwet voor de allerlaatste keer het honderd vierkante meter grote diorama opbouwen.

Wat ooit begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een groot succes waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. De omvang is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1800 mens- en dierfiguren, waaronder 600 mensen, 240 schapen en 40 engelen. Kom samen met uw vrienden en familie de Kerststal bekijken en geniet van de ultieme kerstsfeer in Museumpark Orientalis tijdens Feest van Licht, van 21 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Geboortestal
Het kerstdiorama bevat beeldjes uit heel Europa. Denk aan Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. De beeldjes zijn gemaakt van verschillende materialen: kunsthars, gips, papier-maché, houtsnijwerk en stof. De belangrijke geboortestal heeft natuurlijk een prominente plek in het diorama. Zo komt de Geboorte-engel uit het jaar 1512 en werd door Gerard David geschilderd. De kerststalfiguurtjes moeten aan twee criteria voldoen: zo moeten ze van hetzelfde formaat zijn (1:11) en er levensecht uit zien. Het unieke hoofdgebouw van Museumpark Orientalis zorgt voor een bijzondere sfeer waardoor het diorama goed tot zijn recht komt.

Weekendopenstellingen
Vanaf 8 december is de kerststal te bewonderen voor groepen vanaf 10 personen. Op 8 en 9 december en 15 en 16 december is er daarnaast een speciale weekendopenstelling, waarbij nieuwsgierigen de allereerste blikken al kunnen werpen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties