Grave

Uitleg over 'de gevaarlijke hand' bij BC Dummy

Door Rob Rijke

GRAVE - De afgelopen weken speelden de leden van bridgeclub Dummy uit Grave in Esterade. Het was even wennen aan de nieuwe locatie, maar intussen vindt de club het een prima onderkomen. De eerste twee speelavonden leverden hoge eindscores op.

In de B-lijn werd op de eerste speelavond het bridgepaar Juul en Lambert van Thiel glorieus winnaar met een gemiddelde van 69,17%. Na de tweede speelavond, waarbij zij met 56,25% wederom hoog scoorden, staan zij aan kop in de B-lijn. In de A-lijn was het paar Gerdie Mulder en Bart Moonen de eerste avond met 60,17% de beste. Het paar Toon van Eldijk en Edmond van Heteren scoorden de tweede avond 70,17% en dat is een score van de buitencategorie. Dit paar heeft na twee speelavonden de leiding in A-lijn met een gemiddelde van 61,83%.
Voorafgaand aan de tweede speelavond werd een drietal bridgers in het zonnetje gezet. Dit in verband met het behalen van de benodigde Masterpunten. Dit waren Francien Roelofs, Nel van der Duim en Toon van Eldijk voor het behalen van respectievelijk 2000, 5000 en 10.000 masterpunten. Zij kregen tevens de bijbehorende bondsversierselen uitgereikt.

Thema-avond
Voor heel bridgend Grave en omstreken wordt donderdag 2 december weer een thema-avond gehouden in Esterade om 19.30 uur. De toegang is voor de leden van BC Dummy gratis en voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs 2,50 euro. Frans Schuurman verzorgt deze avond en hij gaat het onderwerp 'de gevaarlijke hand' behandelen. Het lijkt een titel van een spannend jongensboek, maar het is een situatie die je als leider van het spel regelmatig tijdens een bridgeavond tegenkomt: een tegenspeler die je liever niet aan slag wil laten komen. Frans gaat op zijn geëigende wijze laten zien hoe dergelijke lastige situaties worden herkend en mogelijk kunnen worden opgelost. Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden. 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties