Jouw Arena

Cursus klassieke muziek in Hampoort Grave

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Het Graafs Museum aan de Elisabethstraat 10a in Grave begint op 4 september met een nieuwe cursus klassieke muziekgeschiedenis.

Aan de hand van documentaires en opnames van orkesten en hun dirigenten laat musicus Maarten Nellestijn zien wat de Romantiek, een periode van ruwweg 1800 tot 1900 “romantisch” maakt. In de Romantiek worden de orkesten groter; deze symfonieorkesten hebben meer 'strijkers' en ook meer 'blazers'. De Romantiek is een tijd waarin de menselijkheid voorop staat. Emoties, drama, wanhoop, liefde, hele diepe emoties; dat is Romantiek en dat vertaalt in muziek. Het leeuwendeel door grote orkesten geprogrammeerde stukken vindt zijn oorsprong in de Romantiek.

U luistert en kijkt naar opnames en geniet in het Graafs Museum van de muziek. Er zijn vijf bijeenkomsten op 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur. De cursus is voor iedereen te volgen. De financiële bijdrage voor vijf bijeenkomsten is 50 euro, te voldoen bij aanvang van de cursus. U kunt zich aanmelden via info@graafsmuseum.nl, onder vermelding van 'muziekcursus'.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties