Grave

Buurtcommissie plaatst nestkasten in Grave

Door Monique Heinemans

GRAVE - Rondom burendag 2019 is de buurtcommissie van de Burgemeester Raymakerslaan in Grave weer actief geweest. Voor de centrale speeltuin in de straat, waar eerder al een heuse waterbaan gerealiseerd is, werd nu een kleurrijk nerfbord geplaatst. Tot groot genoegen van de buurtkinderen, die hier nu een buitenbezigheid kunnen vinden.

Maar er is ook gedacht aan een biologische oplossing voor het eikenprocessierupsprobleem. Afgelopen voorjaar zaten de eiken rond de speeltuin vol met deze rupsen en is er door de gemeente een bedrijf ingehuurd om zoveel mogelijk overlast weg te nemen. De buurtcommissie heeft nu hiervoor op Burendag mezen-, mussen- en vleermuiskasten verzameld. Een ijverige buurtbewoner heeft meerdere zelfgemaakte mezenkasten aangeboden en op de regenachtige burendag zelf, zijn door ouders en kinderen nog meerdere nestkasten in elkaar getimmerd in de Esterade. Afgelopen zaterdag zijn de kasten door leden van de buurtcommissie opgehangen in de speeltuinbomen en in bomen in de straat.

Terwijl de kasten opgehangen werden kwam er al een koolmees ter inspectie kijken. Dus dat moet goed gaan komen. De buurtcommissie heeft in ieder geval al een aanzet gegeven om op een natuurvriendelijke manier de eikenprocessierups te lijf te gaan. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties