Jouw Arena

Boekpresentatie "Gespook in Grave" in bibliotheek Grave

Door Annet van 't Geloof

Twee zussen willen een familievloek, ontstaan in 1881 te Grave, opheffen. Daarvoor moeten zij trouwen en hun echtgenoot vermoorden. Dit gebeurt in samenspraak met een sinistere verschijning, die een dubbelrol speelt en ze hun eigen duisternis laat ontdekken.
Dertig jaar na het overlijden van de zussen, krijgt de huidige bewoner van hun ouderlijk huis nachtmerries. Het zijn waarschuwingen, zoals de echtgenoten van de zussen ook ooit gekregen hebben. Een brief van zijn tante spreekt eveneens over gevaar.

Het boek, Gespook in Grave, is een episch verhaal (voornamelijk) in dichtvorm, waarin Ruud zijn visitekaartje afgeef. Tegelijk is het de overgang van gedichten naar roman.
Er ligt nog een gedichtenbundel Nachtvlinders te wachten in de bureaula, maar inmiddels is Ruud uitsluitend met een roman bezig.
Zijn motivatie om te schrijven:
Een belangrijke drijfveer is onder de huid van lezer te komen om deze een avontuur te laten beleven. Een moment voor zichzelf, los van het dagelijkse leven.
Daarnaast biedt het een mogelijkheid om angsten begrijpelijk te maken voor zichzelf en anderen. Je laten aanraken door eigen angsten, die tussen de regels door verschijnen. Daarom zijn Ruuds schrijfsels gekleurd met een griezelige tintje, herkenbaar in menige nachtmerrie.
Ook spelen de boeken van Catherine Duval een rol in deze. Zij heeft hem daardoor geïnspireerd.
In een vorige periode van zijn leven was Ruud in de administratie werkzaam, veroorzaakt door een foute beroepskeuze. Gelukkig heeft hij deze ellende, zij het soms onder dwang, achter zich kunnen laten. Kantoor en daglicht, weet Ruud inmiddels, zijn soms de echte demonen, die kunnen verleiden met een grijns achter hun maskers."

Verzorgd door Ruud Schoppema
zaterdag 8 september 2018
13:00 tot 15:00
Bibliotheek Grave Trompetterstraat 2

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties