Grave

Architect Osinga over Hart van Grave

Door Annelies Graafsma

Robert Osinga, architect van Crepain-Binst Architecture uit België neemt u op maandag 28 januari mee in de ontstaansgeschiedenis van het ‘Hart van Grave’. Bij het project Hart van Grave maakte het oude gemeentehuis aan het Hofplein in de Graafse binnenstad plaats voor de huidige appartementen en winkels in historische stijl.

De ontwikkeling van het project had veel voeten in de aarde. Er werd een ontwerpwedstrijd ingezet. Misschien herinnert u zich de bijeenkomst in het Palazzo theater toen twee genomineerde architecten voor een zaal vol belangstellenden zich moesten presenteren. Nadat de Belgische architect Jo Crepain de ontwerpwedstrijd voor een nieuw stadshart in Grave had gewonnen, liep er van alles mis. Crepain maakte de eerste tekeningen voor de centrumplan op de plek van het oude stadhuis. Toen de gemeente Grave zich terugtrok kwam het hele project op losse schroeven te staan. Maar, er kwam een nieuw ontwerp en uiteindelijk kon er toch gebouwd worden.

Wat was oorspronkelijk het plan, wat was de idee er achter? Robert Osinga neemt u mee in het wordingsproces van het nieuwe Hart van Grave. Zeker zijn van een plaats? Reserveren: info@graafsmuseum.nl. U betaalt vijf euro aan de kassa in de bibliotheek aan de Trompetterstraat 2 in Grave, open vanaf half acht. (Heeft u voor een serie ingeschreven en betaald dan is deze lezing inclusief). Meer info www.graafsmuseum.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties