Grave

Aanstormend bridgetalent actief in Grave

Door Rob Rijke

GRAVE - Voor de elfde keer werden zondag 27 januari de open Graafse jeugd- en minibridge kampioenschappen gehouden. De bridgetalenten, 32 jongens en meisjes, uit diverse delen van het land verzamelden zich rond 12 uur in de aula van basisschool De Raamdonk. 

Rob Diederen, voorzitter van BC Dummy, opende de dag. Hij gaf de deelnemers het één en ander mee; dat bridge een sport is waarbij de hersenen actief worden getraind, dat bridge op latere leeftijd 'roestvorming' in de hersenen voorkomt en dat bridge bij uitstek een sport is waarbij partnerschap een zeer belangrijke rol vervult. Respecteer je partner altijd, aldus Diederen.
Na de opening gingen de paren richting de speeltafels. De eerstejaars speelden mini-bridge. De wat verder gevorderden speelden het speltype ruiten. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. Net als vorig jaar was bij minibrigde het paar Quinten Berens en Marcus Gommans uit Grave de winnaar met 62 procent. Zij bleven daarmee ook in het bezit van de wisselbeker bestemd voor het beste Graafse jeugdbridgepaar. Het paar Pieter en Willem van Nistelrooy uit Stevensbeek werd tweede met 59 procent en de derde plaats was voor het paar uit Venray: Isa Kelder en Hannah Ceresa met 56 procent.
Bij het speltype ruiten was het paar Laura Olthof en Iris Schotsman uit Ruurlo met 58 procent het sterkst. Hun plaatsgenoten Jens Langwerden en Luka Hakvoort werden met 52 procent tweede. De derde plaats was weggelegd voor het Venrayse paar Fabian Mans en Rens Maus met 47 procent.

De aanwezige Gerdie Mulder en Marleen Janssen van BC Dummy hebben de leerlingen van De Raamdonk en De Sprankel de laatste maanden getraind. Zij waren content over de resultaten van hun Graafse pupillen. Naast de winnaars Quinten en Marcus deden de volgende Graafse paren mee: Tessel Bandell met Lennard van den Berk, Koen Stouthandel met Sam Giesbers en Tim Barten met Wessel Hoffmann. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties