Jouw Arena

9 en 10 juni 75e Land van Cuijkse Paardendagen

Door Monique van Loon

Op 9 en 10 juni is de jubileumeditie van de Land van Cuijkse Paardendagen. Op het evenemententerrein in Haps is het twee dagen gratis toegang. Activiteiten en paardenplezier voor jong en oud.

Keuringen aan de hand
Op zaterdagmorgen vanaf 9:30 uur zijn de keuringen aan de hand voor Trekpaarden, Haflingers, NRPS paarden en pony’s, Welsh, Shetland en Appaloosa pony’s. ’s Middags rond de klok van half 2 een rassendefilé met veel soorten paarden. Ook een intensief programma met de aangespannen paarden; prachtig om te zien. Trekpaarden, die meer dan 650 kilo wegen, rijden behendigheidswedstrijden en wegparcours van 7,5 kilometer. 

Friezen carrousselgroep

De tweede paardendag is de dag van de PowerHorse competitie; een menwedstrijd voor trekpaarden met onderdelen zoals dressuur, wegparcours, door hindernissen laveren en vaardigheid. Mooi om te hoe die kolossale paarden zo snel mogelijk tussen hindernissen racen. Twee ploegen strijden tegen elkaar op het spiegelparcours. Op zondagmiddag geeft Friezen carrouselgroep Phaidra een indrukwekkende show met 16 Friese paarden. Eerder dit jaar reden ze in Ahoy. Deze Brabantse groep rijdt een kür op muziek, waarbij 16 combinaties met veel plezier een prachtig samenspel laten zien. Wanneer 16 friezen op je af komen en dit, mede door de fleurige kleding van de amazones, een geweldige eenheid vormt, ontstaat er bij veel toeschouwers een kippenvelmomentje. De eerste show is tussen 12 en 13 uur en de tweede tussen 15 en 16 uur. Als slot van de dag rijden rond de klok van 16 uur een authentieke voertuigen met paarden en mensen in klederdracht een tour over het terrein.  Zondagmiddag kunnen kinderen (en ouders) meerijden met een koets over het terrein. Een leuke ervaring! Een rondje langs de authentieke ambachten zoals mandenvlechten, koper beslaan en vele soorten trekpaardentuigen. In de feesttent gezellige smartlappen. Gezellige dagen voor jong en oud.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties