Ravenstein

21e poëzieroute in Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - De 21e jaargang van de Ravensteinse poëzieroute is volledig vernieuwd: een verfrissende collectie toegankelijke poëzie voor jong en oud is in deze nieuwe wandelroute verrassend gecombineerd met kleurrijke beelden.

"We hebben maar liefst 25 prachtige, grappige, serieuze, liefdevolle en rebelse gedichten, allemaal schitterend geïllustreerd, op mooie, grote, nieuwe borden langs de route geplaatst", laten de initiatiefnemers weten.

Vanaf het station voert de nieuwe route langs en door het schilderachtige Ravenstein, de Maasdijk en via de Zwarteweg en Soeterbeeck weer terug naar het station. Heb je zin in een kleinere wandeling? Dat kan ook, want de route is opgeknipt in delen.

"Onze speciale dank gaat uit naar Katinka Waelbers en Geertje Hoogenboom voor hun grote bijdrage. De illustraties zijn gemaakt door lokale kunstenaars en kinderen van groep 5/6 van basisschool ’t Ravelijn. De gedichten zijn in de klas besproken en Ingrid Friesen – illustrator uit Oss – heeft de kinderen geholpen bij het illustreren."

De officiële opening van de poëzieroute is zondag 11 juli van 12 tot 13 uur in de Garnizoenskerk in Ravenstein. Onder andere dichter/schrijver Erik van Os verzorgt een optreden. Aansluitend kunnen bezoekers gezamenlijk (een deel van) de route lopen. Om de verplichte anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen is het aantal bezoekers van de opening gelimiteerd tot 50. Toegang reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/21stepoezieroute. Kijk voor meer informatie op www.cultuur-ravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties