Grave

INGEZONDEN

Taalcafé Grave viert 13 december eenjarig bestaan

Door Harry C.A. Daudt

Wat zich tweemaal per maand afspeelt in de bibliotheek? Het is een komen van gemiddeld 20/25 jonge en oude, alleenstaanden en familieleden uit landen als: Syrie, Sri Lanka, Afghanistan e.a. oologslanden; ze zijn deze landen ontvlucht om in vrede te wonen en te werken. Maar de taal is de hobbel, een grote hobbel. Hoe is ons Frans in Frankrijk? Hoe...ons Spaans in Spanje? Komen wij ook niet handen en voeten te kort?   

In de Bieb, kom je elkaar tegen, maar ook vrijwilligers uit grave, die je graag een handje helpen om het Nederlands te leren spreken en schrijven; want Nederlands spreken opent de deur tot je buurman, je vriendenkring, je studie, je ambities en je kansen op de arbeidsmarkt. 'Het vrijwilligersteam Taalcafe-Grave', wordt omringd door eens zoveel vrijwilligers uit Grave en de Kerkdorpen, die graag eens komen helpen op een van deze avonden. 95 procent is het 'Nederlands spreken'; 5 procent Engels om de Nieuwelingen welkom te heten, op hun gemak te stellen.  

Met allerlei onderwerpen, thema's gaan we aan de slag: boodschappen doen, verkeer, familie, ons huis en omgeving, spelen en spelletjes; ook zijn er 2 avonden Hollandse liedjes en liederen gezongen; 'het kleine cafe aan de haven', 'tulpen uit amsterdam'; koren uit de omgeving, hebben zich aangeboden om mee te helpen zingen. De Maessanghers, Albert van Woerden; ze wilden graag een steentje bijdragen aan deze  sfeervolle bijeenkomsten.

We willen iedereen bedanken...voor het meedenken, het meedoen: Jeanne, Brigitte, Suzanne, Lidy, Trijntje, Sara, Agnes, Annet, Carin, Hans, Fred, Anja e.v.a., die 'om de hoek kwamen kijken' en zagen....dat het goed was.                                

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties