Ingezonden

De heer de Vreede, Leo, voor ingewijden, wil het Gemeentebestuur 'de bel aanbinden'.

De kat de bel aanbinden

Door Harry C.A. Daudt

Blijkt, dat die publieke tribune meestal schaars bezet is....en soms in het geheel niet. Geeft dat niet te denken? De burgers van Grave houden het voor gezien, voor gehoord.....De volksvertegenwoordigers hebben maling aan de burgers, de burgers lak aan hun Gemeentebestuur. Hoevelen zullen in Maart 2018, hun stembureau opzoeken? het stemhokje willen vinden? hun stem willen uitbrengen? Op vertegenwoordigers, die ze niet kennen? Op vertegenwoordigers, die ze zo goed kennen; waarvan ze weten, dat ze niet luisteren; dat ze in het pluche zitten, omdat ze zo graag naar zichzelf luisteren, naar 'partijpraat', dat voorstelbaar is, voor de hand ligt; de voors en tegens niet of nauwelijks hoeft af te wegen. Die 400 Euro maandelijks, is toch 'mooi meegenomen'.

En die Wethouders? Die gaan na hun werkdag, terug naar hun woonplaats; soms met een tas vol stukken, maar niet met het hoofd 'vol mensen'; want daarvoor is op 'de eigen tribune' geen plaats. Die burgers....moeten hun mond houden, moeten zich niet bemoeien met: 'de publieke zaak'. De Burgers hebben daar ons, volksvertegenwoordigers voor gekozen. 'Er valt altijd wat te klagen'....een uitspraak, die minstens 40 maal, kon worden opgetekend uit de mond van een 'gaande Wethouder'. Hij heeft, gelukkig, de wijk genomen, van Maas naar Waal; ook aan een rivier.

Gaan we het nog meemaken? Een dag misschien? Een experiment: De publieke tribune wordt plek voor de Raadsleden; om te luisteren? om te horen, wat werkelijk leeft, omgaat in de koppies van de Burgers: hun (gerechtvaardigde)klachten, hun wensen, klein en groot, hun complimenten en schouderklopjes. De Burgers, een dag? een dag in het pluche? Voelen..of het al dan niet plakt? Kleeft? Of er spijkers of punaises uit steken?

Een dag....mag? Herfst 2017 wordt misschien wel Lente 2018?

Foto&Tekst: Harry C.A. Daudt

                                 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties