Ingezonden

Op de deurmat vond ik een brief. Een bijna unieke ervaring.

Aan de bewoners.....

Door Harry C.A. Daudt van een lezer

De ontvangen brief was gehuld in een weekblad; de Arenalokaal. De bezorger van dit weekblad was zo handig geweest om twee poststukken door mijn brievenbus te duwen. Ik verwachtte weer een brief van die Loterij; ja, juist, die zoveel B.N.ers in hun reclame doen. Die gaat onmiddellijk bij het 'oud papier'. Maar dit keer draalde ik. Herkende het vertrouwde vignet van onze gemeente; een modern vignet in de kleuren bladgroen en Maasblauw. Ik maakte met een vingersnede de enveloppe open en haalde er de brief uit, waarop enkele regels. Het meer wit grijnsde me toe.  

Een brief van de Burgemeester persoonlijk? Ik was even....blij verbaasd, verrast! Want noch van het College van B&W, noch van de leden van de Gemeenteraad, noch van het ambtenarenkorps, kan ik tot nu toe verwachten, dat ze, con amore,: een brief schrijven. Het lijkt net of ze van het bestaan van pen, balpen, viltstift of rollerpen, geen weet hebben. En de PC.....? Ook die blijft onaangeroerd op hun werkplek. Al die 'volksvertenwoordigers' in dat Graafse 'Witte Huis' krijgen, in maart 2018, bij het aanvaarden van hun raadslidmaatschap, een tablet kado. Maar op het idee komen, om deze ook en juist te gebruiken om met het volk te 'communiceren'?

En dan nu: een brief van de Burgemeester van Grave, die me zelfs nog op het bijna-eind van januari 2018, de beste Nieuwjaarswensen doet. Gewikkeld in een weekkrant, die hijzelf niet gaat lezen; want juist in die krant, wordt hij bijna wekelijks geconfronteerd met de zogenaamde 'tegensprekers'; de burgers, die fijntjes, de vinger op de zere plek(ken) leggen van de Gemeente Grave. Dat wil je toch niet lezen, daarvan wil je toch niet horen.

Want alles in Grave is: Hallelujah. Lees zelf maar: komende verkiezingen, drie zaken i.p.v. een, die in stemming worden gebracht. En natuurlijk......: Het feest, dat Vestingstedendag heet. Een kniesoor, die deze brief niet leest; niet juichend de straat opgaat? Zoals in dat spotje van die Loterij; we mogen stemmen! drie hokjes rood kleuren! (zoals op de kleuterschool) en......we gaan feestvieren met al die vestingsteden...; Leve...het WIJ-gevoel!       

Nee, Burgemeester, ik waardeer uw initiatief, ons, Burgers, zo een brief toe te doen komen. Het is tenslotte....2018, een nieuw jaar, verkiezingsjaar, feestjaar; een jaar, waarin het voltallige Gemeentebestuur van Grave, met het ambtenarenkorps in de slipstream: gaan communiceren met de Burgers van Grave, met de Dorpsraden en de Wijkraden. Met deze brief, hou ik u en uw Bestuur daaraan; een dure belofte?

Tekst: Harry C.A. Daudt                                                                         

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties