Columns

Tantrabeunhaas - Column Theo van Duren

Door Theo van Duren

In een half jaar tijd kwamen bij het Meldpunt Tantra Misbruik bijna honderd meldingen binnen van seksueel misbruik, las ik vanochtend in mijn krant. Ze blijken allemaal afkomstig van vrouwelijke slachtoffers. In hoofdzaak kwetsbare vrouwen, vaak met een verleden van seksueel misbruik die hopen na behandeling weer te kunnen genieten van seks. En wie zijn de daders? Je verwacht het niet: mannelijke tantramasseurs.

Niet allemaal gaan ze over de schreef. Je hebt de professionals die zich keurig aan de regels houden. Dat betekent bij tantra dat ‘tijdens massages seksuele energie wordt getransformeerd door middel van langzame aanraking van het hele lichaam, behalve de geslachtsdelen.’ Volgens een deskundige werkt de echte tantramasseur ‘op het niveau van mindfullness-oefeningen waardoor mensen thuis een dimensie kunnen toevoegen aan lichamelijke en emotionele intimiteit.’ De professionals weten dus precies waar hun handen wel en waar ze niet hun helende werking mogen verrichten.

Er zijn echter ook masseurs die het vak wat ruimer interpreteren en doorgaan waar de professional stopt. Dit tot ongenoegen van de bekende tantramasseur Jan de Boer. ‘Het probleem is dat er een beunhazencircuit is ontstaan waarin mensen tantra misbruiken om hun seksuele lusten uit te leven.’ Hij pleit dan ook voor betere regulering van de beroepsgroep, zodat er geen schemergebied is waarin tantramasseurs ongehinderd hun gang kunnen gaan. Een keurmerk dus, zodat vrouwen weten wat hen te wachten staat: een tantramassage van een professional die gericht is op mindfullness en niet op de fullness van lager gelegen gebieden.

Ik vrees voor Jan dat zijn keurmerk hem klanten gaat kosten. Ik kan niet in de geest van de ware tantraliefhebsters kijken natuurlijk, maar juist dat schemergebied waarin de tantrabeunhaas zich beweegt, lijkt me voor hen aantrekkelijk. En als die dan ook nog eens beunen voor de helft van de prijs, is de keus snel gemaakt. Wat dan overblijft aan klandizie voor Jan zijn de kwetsbare vrouwen. Hen zou ik willen zeggen: lieve vrouwen, als u weer wilt leren genieten van seks zonder misbruikt te worden, ga ook niet naar Jan of zijn gecertificeerde tantracollega’s met hun langzame aanrakingen van het hele lichaam behalve de geslachtsdelen. Geloof me: ook zonder seks wordt u genaaid.

Mooi woord trouwens: tantrabeunhaas.

Theo van Duren

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties