Twintig nieuwe rangers actief in Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - In natuurcentrum De Maashorst zijn vrijdag 30 augustus twintig nieuwe Maashorstrangers geïnstalleerd. Het totaal aantal rangers komt daarmee op 45. Deze mannen en vrouwen houden het 1.150 hectare grote begrazingsgebied in het natuurgebied mee in de gaten. De rangers zijn geworven door Stichting Natuurorganisaties De Maashorst, de koepelorganisatie van acht natuurorganisaties die er actief zijn. Vrijwel alle rangers zijn lid van één van deze organisaties.

De Maashorst telt 45 rangers. (foto: Mignon van den Wittenboer)

De rangers zijn dagelijks actief in De Maashorst. Ze kijken of alle rasters en afzettingen goed functioneren en controleren of het goed gaat met de kuddes in het begrazingsgebied. Ze geven daarnaast voorlichting aan bezoekers, begeleiden excursies en zijn aanwezig tijdens open dagen in het wisentgebied. Ook houden ze toezicht bij evenementen, zoals wandel- en fietstochten, die door het begrazingsgebied gaan.

Afwisselend landschap
De Maashorstrangers zijn ontstaan uit een initiatief van ARK Natuurontwikkeling. Zo kon de nieuwe natuurontwikkeling die vanaf 2016 is opgestart en waarbij in stappen drie nieuwe graasdiersoorten naar De Maashorst werden gebracht goed worden begeleid. Recreanten en bezoekers kunnen zo kennismaken en wennen aan de wisenten, taurossen en Exmoor pony’s. De grote grazers zorgen voor een grotere soortenrijkdom en een afwisselend Maashorstlandschap.

De Stichting is heel blij met de enthousiaste groep nieuwe rangers, laat voorzitter Jos van der Wijst weten. Ze zijn zeer gedreven en actief. De groep bestaat voor een groot deel uit jong gepensioneerden die het heerlijk vinden actief te zijn in de buitenlucht en bij te dragen aan de ontwikkeling van De Maashorst. Er zijn ook rangers die een volle week werken en elk weekend actief zijn of zelfs een nachtdienstrooster hebben. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties