Seniorenraad en KBO houden symposium over veiligheid in en om huis

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De Senioren Raad Oss (SRO) verzorgt in samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden op vrijdagmiddag 26 oktober een symposium in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Het thema van deze groots opgezette bijeenkomst is: ‘Veiligheid in en om huis’. De nadruk ligt daarbij op het leren voorkomen van ongelukken. Te meer daar mensen steeds tot op steeds hogere leeftijd zelfstandig wonen.

Zowel de Seniorenraad als de KBO behartigen belangen van senioren binnen onze gemeenschap. Als zodanig signaleren zij problemen die de genoemde doelgroep betreffen. Daarbij hoort zeker ook het voorkomen van gevaarlijke situaties.
Beide organisaties nodigen belangstellenden uit om dit symposium bij te wonen.
De aanvang is om 12 uur en de geplande eindtijd 16.15 uur. Daarna volgt nog een informele afsluiting met een hapje en drankje.

De Osse burgemeester Wobine Buijs opent het symposium waarna medewerkers van diverse organisaties het woord nemen. Zo zijn er vertegenwoordigers van politie en brandweer, adviseurs op het gebied van inbraakpreventie alsmede fysio- en bewegingstherapeuten aanwezig. Zij benaderen het thema vanuit hun vakgebied door middel van een presentatie of voordracht. Ter verluchtiging komen leerlingen van het Regionaal Opleiding Centrum (ROC) met een aantal sketches die eveneens verband houden met veiligheidsaspecten. Medi Point en Hulpmiddelen Centrum Oss richten in het gemeentehuis een stand in waar eenieder terecht kan voor advies en waar tevens hulpmiddelen worden gepresenteerd.

Meer informatie is te vinden op www.seniorenraadoss.nl. Aanmelden kan tot 12 oktober via langerveiligthuis@gmail.com

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties