Loswal Ravenstein afgesloten en pontjes uit de vaart gehaald

Hoogste punt Maaswater dit weekend in Oss en omgeving

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De gemeente Oss verwacht komend weekend het hoogste punt van het Maaswater in deze omgeving. Als de grootste golf met water aankomt, dan gaat de sluis bij Macharen richting haven dicht. Het is nog niet bekend wanneer dit precies is. De sterkste stijging van het water wordt verwacht tussen zaterdag en zondagavond.

De komende dagen wordt het weer beter na de vele regenval. Burgemeester Wobine Buijs roept mensen op om niet te recreëren bij de Maas. "Zwemmen in de Maas is levensgevaarlijk dit weekend", waarschuwt ze. "Er drijft van alles in het water en er is een sterke stroming. Sowieso wil ik u vragen om ook niet naar de Maas te gaan om te kijken. Woont u in de omgeving van de Maas? Ga niet de uiterwaarden in, maar blijf op de dijken."

Maatregelen
Samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Aa en Maas heeft gemeente Oss maatregelen genomen. De loswal in Ravenstein is afgesloten. De sluis bij Macharen gaat dicht als de golf met water aankomt. De camping bij is Megen leeggehaald en er staan de borden voor de wegafsluitingen klaar. Rijkswaterstaat en de veehouders zorgen ervoor dat het vee op het droge staat.

Pontjes
Door het hoge water zijn verschillende pontjes gestremd. Dit zijn het pontje Ravenstein-Niftrik en het pontje Batenburg-Demen. Als de stroom water op zijn hoogst is, worden de pontjes uit het water gehaald. Kijk op www.uiterwaarde.nl voor meer informatie en alternatieve routes.

Meer informatie
Blijf op de hoogte zonder naar de Maas toe te gaan. Rijkswaterstaat, Waterschap Aa en Maas en de lokale overheden zetten de laatste stand van zaken op hun sociale media. Ook geven ze een doorkijk naar alle werkzaamheden die zij uitvoeren. Ze zijn te vinden op Twitter, Facebook en Instagram.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties