Hallo Tuin: antwoord op praktische vragen en vele tips

Henny van Lent-Polman schrijft haar eerste tuinboek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BALGOIJ - Henny van Lent-Polman heeft onlangs haar eerste boek uitgebracht: Hallo Tuin. Als plantenexpert en TuinTeacher wil ze laten zien dat tuinieren makkelijker en anders kan. Haar tuinboek gaat over ‘het groene moment’ buiten, het verhaal achter een gezonde tuin en hoe je dit kunt leren en begrijpen op een eenvoudige manier. Dinsdag 13 april vindt de officiële presentatie van het boek plaats op het plantencentrum van Lepona Tuinarrangeurs in Balgoij. Vanwege de maatregelen kan dit evenement door een beperkt aantal mensen worden bezocht.

Henny geeft in de eerste editie van Hallo Tuin onder meer antwoord op alle vragen die ze in de afgelopen jaren kreeg over de verzorging van bomen en planten en het aanleggen en ontwerpen van tuinen. Dit zijn praktische vragen over hoe je planten en bomen mooi kunt houden, maar wellicht nog belangrijker: ook wat je planten en bomen moet geven voor een gezonde ontwikkeling.

Eenvoudig tuinieren
Makkelijk tuinieren vindt Henny belangrijk. "Maak tuinieren niet moeilijker dan nodig", zegt ze. "Dat scheelt tijd en geld en maakt het bovendien een stuk leuker om het te doen." Planten in hun waarde laten en de natuur als leermeester zijn gang laten gaan, vormen de basis van Henny’s boek. "Met de natuur naast je zal het met deze visie zeker lukken om iedere keer weer een gezonde, mooie tuin te creëren", vervolgt ze. Eenvoud is waarmee Henny je in haar boek met passie kennis laat maken. Een natuurlijke blik op tuinieren. De hoofdstukken in het boek geven iedere keer een stukje kennis, inzicht en inspiratie.
Al jaren wordt een bepaalde manier van tuinieren doorgegeven van generatie op generatie. "Wil je dit veranderen dan kom je verschillende en mogelijk onverwachte dingen tegen", stelt Henny. "In gesprekken met onze klanten merkte ik dat iedereen het tuinieren op zijn of haar eigen manier beleeft. Met het boek wil ik oplossingen bieden, omdat kant-en-klare trucjes vaak niet voor handen zijn en eigenlijk nooit echt werken."

Leuk en gezond
Het boek geeft makkelijke tips en uitleg over hoe je het beste kunt tuinieren, het geeft informatie over tuinplannen en tuinaanleg, verschillende planten en bomen maar vertelt je ook welke grondsoorten voor een optimale groei zorgen. Daarnaast behandelt Henny praktijksituaties. Denk aan het gazon. Hoe zorg je dat het gras bij jou groener is dan bij de buren en welke keuzes heb je op het gebied van leibomen om groene privacy te creëren in de wat kleinere tuin? De tips in dit boek zijn ter inspiratie en Henny legt uit hoe je ze zelf kunt toepassen en waarom tuinieren leuk en met name gezond is. Alle informatie is gericht op het samenwerken, met dat wat voor iedereen aanwezig en bruikbaar is: de natuur. Iets waar je je hele leven blij van wordt.

Grote passie
Het bezig zijn met bloemen en planten heeft altijd een grote rol gespeeld in Henny’s leven. Opgegroeid op een kwekerij had ze al op jonge leeftijd de wens om een eigen zaak te beginnen met bloemen en planten. Dit heeft ze ook waargemaakt, want ze is al ruim dertig jaar eigenaar van een tuincentrum en hoveniersbedrijf.
Henny is een plantenliefhebber en heeft een grote passie voor tuinen en het gezond en mooi houden van alles wat groeit en bloeit. Ze gaat creatief om met natuurlijke processen en wil bloemen, bomen en planten graag in de schijnwerpers zetten op de meest uiteenlopende manieren, zoals het schrijven van wekelijkse columns voor onder meer Arenalokaal, blogs, tuinlessen bij mensen thuis en meer. Het boek 'Hallo Tuin’ is vanuit haar hart geschreven op een manier die iedereen blij maakt en positiviteit brengt. Ze wil graag laten zien dat planten en bomen onmisbaar zijn in onze wereld en een enorme impact hebben op de natuur en de levens van insecten, vogels, vlinders en de mensen zelf.

Het boek is te koop op het plantencentrum van Lepona Tuinarrangeurs aan de Houtsestraat 30 in Balgoij en op de websites www.lepona.nl, www.kiesjetuinproducten.nl en bol.com. Als de winkels weer opengaan, is Hallo Tuin ook verkrijgbaar in winkels die de natuur een warm hart toedragen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties