Muziek

Dubbel nieuws van het Stadskoor Grave

Goodiebags voor Voedselbank Grave en kerstconcert

Door Freddy Klooté

GRAVE - 
Het was een bijeenkomst in de Elisabethkerk met een tweeledig doel. Het belangrijkste was wel de actie die de leden van het Stadskoor Grave tijdens de laatste feestavond hadden gehouden. Eensgezind werd besloten om de opbrengst van de loterij in zijn geheel te besteden aan de Graafse Voedselbank.

Trudy Degen, pr-vrouw van het Stadskoor: “We hebben contact gezocht met de voorzitter van de Voedselbank Land van Cuijk, Arie van Turnhout. Die verwees ons door naar de twee Graafse aanstuurders en dames van het uitgiftepunt, Marie-Louise Beumer en Gerda Copier. Zij konden ons adviseren wat in de Kersttijd het beste paste om de mensen van de Voedselbank mee te verrassen. Het werden goodiebags, gevuld met artikelen die niet in het wekelijkse pakket voorkomen. Vandaag overhandigen wij die goodiebags officieel aan de Voedselbank”.

Voorzitter Arie van Turnhout toonde zich bijzonder blij met de verrassingen: “Zeker in de Kersttijd zullen deze zeker van pas komen. Vanaf donderdag 7 december is de uitgifte van de weekpakketten vanuit Esterade, en zullen we veel mensen blij kunnen maken. Jan Poodt van het Stadskoor: “Het komt niet uit de bescheiden kas van het koor, maar echt van de leden zelf. Het Stadskoor is altijd al maatschappelijk betrokken bij gebeurtenissen in Grave. Denk bijvoorbeeld aan de 4-meiherdenking en de Graafse stadsfeesten. We wilden een extra hart onder de riem steken van mensen die het door welke omstandigheden niet zo getroffen hebben. Alle leden hebben het idee met enthousiasme omarmd”. Met grote blijdschap en dankbaarheid van Arie van Turnhout, Marie-Louise Beumer en Gerda Copier, wisselden de goodiebags van auto. Op weg naar een goed doel.

Kerstconcert Stadskoor 
Trudy Degen kondigde met trots het Kerstconcert 2017 aan: “Dat wordt op zondagmiddag 17 december gehouden in de St. Elisabethkerk in Grave. Het concert begint om 15 uur. De deuren gaan om 14.30 uur voor het publiek open. Dan zijn onze stemmen op temperatuur. Ik raad de liefhebbers aan om wel op tijd te komen, want voorgaande jaren zat het helemaal vol. De toegang is gratis. Na afloop kan men een vrijwillige bijdrage leveren in de daartoe bedoelde mandjes bij de uitgang van de kerk”.
Het is dit jaar een heel bijzonder programma waarop de bezoekers zullen worden getrakteerd. Jan Poodt: “Burgemeester Lex Roolvink van Grave komt een Kerstgedachte uitspreken. Dat doet hij ieder jaar en zijn gedachte is aanleiding om daar uitgebreid over na te denken. Trudy Degen zal een Kerstverhaal voordragen. En dan brengen we “Het Klein Kerstoratorium”. Een muziekstuk dat maar zelden meer wordt uitgevoerd. Uniek, op muziek van Antoine Oomen en met tekst van Huub Oosterhuis. Er is instrumentale begeleiding door een dwarsfluit, een hobo en een piano. Uiteraard zingt het voltallige Stadskoor Grave. De solisten zijn alt Cileke Angenent en bariton Leo Klaassens. Het is een bijzonder muziekstuk, heel toepasselijk in de Kerstsfeer. Het wordt echt een afwijkend Kerstconcert. Iets heel aparts. Sinds januari, na het voorjaarsconcert zijn we er organisatorisch mee begonnen. De repetities startten in augustus. Voor alle bezoekers is er een kleine Kerstattentie”.
Trudy: “Traditiegetrouw beginnen we de middag met volkszang. Het programma heet “U zijt wellekome”. Het geheel staat onder de altijd weer bezielende leiding van Geert Verhallen, met op piano Molly Ho”.

Jan Poodt is te enthousiast om ook de toekomstige plannen niet te vergeten: “We blijven ambitieus. Begin volgend jaar starten we weer met de koorscholing. Ja, we zijn best een groot koor, maar we kunnen nog wel wat stemmen gebruiken. Vooral mannenstemmen. Dus nieuwe leden zijn van harte welkom. Och ja, schrijf er maar alvast bij dat we op 22 april een 3-korenconcert geven. In ’t Dorpshuus in Escharen. In januari starten we daarvoor met de voorbereidingen. Schrijf het alvast in je agenda”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties