GGD Hart voor Brabant prikt versneld zorgmedewerkers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - GGD Hart voor Brabant is woensdag 24 november in Waalwijk begonnen met de boostervaccinnatie voor zorgmedewerkers in Waalwijk. Dat gebeurt parallel aan de extra prik voor tachtigplussers. Dankzij een intensieve samenwerking met de zorgaanbieders van langdurige zorg in het werkgebied, kan de GGD versneld starten. “Hierdoor hebben we de start van de boostervaccinatie naar voren kunnen halen. Met elkaar leveren we zo een extra bijdrage aan het verlagen van de werkdruk in de zorg”, zegt Thérèse Claassen, directeur Publieke Gezondheid van GGD Hart voor Brabant.

De landelijke planning is dat vanaf 16 december de zorg aan de beurt is, of zoveel eerder als mogelijk. Bij GGD Hart voor Brabant blijkt eerder prikken goed mogelijk naast de andere
vaccinatieprocessen die al lopen. Hart voor Brabant zet daarvoor extra capaciteit in die al paraat stond.

Grote groep
De komende drie weken krijgen 20.000 zorgmedewerkers een boostervaccin. Dit is mogelijk doordat Hart voor Brabant een fijnmazige spreiding van locaties in stand heeft gehouden en
personeel snel kan opschalen. Zorginstelling Thebe is als eerste aan de beurt in Waalwijk, op korte termijn gevolgd door Mijzo, Prisma, BrabantZorg en GGZ Breburg.

Verlaagt kans op uitval
Zo snel mogelijk starten is van groot belang omdat de zorg onder enorme druk staat, ook door besmettingen onder (gevaccineerd) personeel. De boosterprik geeft een boost aan het immuunsysteem. Daardoor is er een kleinere kans op uitval door een coronabesmetting. Internationaal onderzoek laat zien dat al twee weken na de start van het boosteren de effecten merkbaar kunnen zijn. Door het personeel van grote zorginstellingen bij de GGD te prikken, hebben die instellingen hun handen vrij om zelf hun eigen cliënten sneller te prikken. De samenwerking wordt verder uitgebreid met het boosteren van cliënten en personeel van de kleinere instellingen en niet-mobiele thuiswonende ouderen. “Dankzij deze boosterprik kunnen onze medewerkers goed beschermd hun werk blijven doen", stelt Luc Kenter, bestuursvoorzitter van Thebe. "We vinden het fantastisch dat de GGD Hart voor Brabant zich heeft ingespannen om dit versneld mogelijk te maken voor zorgmedewerkers. Bij Thebe hebben zich binnen twaalf uur tijd al duizend zorgmedewerkers gemeld. We maken er dus dankbaar gebruik van.".

Behouden hoogste vaccinatiegraad
De GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment 85-plussers met een booster en biedt de komende periode aan alle 60-plussers een booster aan, geheel conform de landelijke planning. Daarnaast blijft de GGD de eerste en tweede prik aanbieden en een derde prik voor mensen met een afweerstoornis. Ook vaccineert de GGD nog steeds wijkgericht in Tilburg en Den Bosch en heeft de GGD prikstraten ingericht bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven Ziekenhuis en prikt sinds vandaag dus massaal zorgmedewerkers. Hart voor Brabant heeft de hoogste vaccinatiegraad van Nederland en zet alles in het werk om dat ook zo te houden.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties