'Activiteiten voor ouderen waarborgen'

CDA en SP Oss willen opheldering over keuzes Ons Welzijn

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De CDA-raadsleden Sidney van den Bergh (foto) en Gerti van Valkenburg en hun SP-collega's Jan Zoll en Marie-Therese Janssen vragen het Osse college van B en W om opheldering over een aantal keuzes van Ons Welzijn aangaande het ouderenbeleid in de gemeente.

"Wij zien in onze gemeente dat er keuzes worden gemaakt door Ons Welzijn waarvan wij ons afvragen wat de consequenties daarvan zijn en hoe dat terechtkomt bij de betrokkenen. Welke impact heeft dit op mensen die het nodig hebben", vraagt Sidney van den Bergh zich af. "Als CDA vinden wij dat we eenzaamheid bij ouderen moeten doorbreken. Onze samenleving leunt daarin met een vol gewicht op de inzet van veel vrijwilligers. Maar daarnaast hebben we als gemeente, veelal via welzijnsorganisaties, ook allerlei instrumenten om te helpen bij het voorkomen of terugdringen van eenzaamheid."

Het CDA stelt dat de gemeente, als opdrachtgever van Ons Welzijn, de kernwaarden bepaalt. "Wij vragen ons af wat de rol is van de gemeenteraad als hiervan wordt afgeweken." Daarom stelt het CDA, samen met de SP, de volgende vragen aan het college:
* 'Was u op de hoogte dat het programma Meer Bewegen voor Ouderen door ONS Welzijn zou worden beëindigd?'
* 'Bent u het met ons eens dat de activiteiten voor het gezond ouder worden en het bestrijden van eenzaamheid onder onze oudere inwoners, zoals dat destijds door het RIGOM succesvol is opgebouwd, niet zomaar mogen stoppen?'
* 'Gaat de verantwoordelijk wethouder de hierboven geschetste ontwikkelingen voorleggen aan de raad?'
* 'Zo ja, bent u bereid om de raad besluit voor te leggen waarmee de activiteiten voor ouderen te waarborgen, desnoods zonder ONS Welzijn?'

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties