Business event 'De Maashorst Onderneemt' groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST – Derks Bedrijfswagens in Uden vormde dinsdag 23 oktober het fraaie decor voor 'De Maashorst Onderneemt', het derde business event van andersOmdernemen. Na geslaagde edities in 2016 bij D'n Office en in 2017 bij Natuurbegraafplaats Maashorst werd het ook nu weer een succesvolle bijeenkomst met tal van interessante sprekers. Een reportage.

Met 150 aanmeldingen van regionale ondernemers zit de derde aflevering van andersOmdernemen ramvol. Een keur van gastsprekers praat de aanwezigen bij over de potentie van het ‘merk’ De Maashorst biedt en de economische kansen die het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant biedt aan bedrijven.

Na een openingswoord van de Landerdse wethouder Hans Vereijken, ‘bestuurlijk trekker’ namens de vier Maashorstgemeenten, toont Johan Lammers de ondernemers hoe zij het gastheerschap van hun bedrijf of organisatie kunnen verbeteren. Onder het motto ‘gastblijheid’ geeft hij een reeks handige tips waarmee je als ondernemer kunt ‘scoren’ bij je klanten.

Alice van den Broek
Inspirerend en motiverend is ook het verhaal van Alice van den Broek, die samen met haar man Joep Manders het roer rigoureus omgooide. Het Schaijkse stel ruilde hun baan als leerkracht in voor het nastreven van hun droom: een eigen camping. Een droom die almaar mooier wordt, want charmecamping Hartje Groen in Schaijk loopt dankzij de even creatieve als eigenzinnige aanpak van Alice en Joep als een trein en wint de ene na de andere prijs.

Aansluitend is het de beurt aan Maarten van Kempen. Hij vertelt hoe hij zijn bedrijf Fitland van eenvoudige sportschool heeft laten uitgroeien tot een succesvol en landelijk opererend health-, sport- en wellness-concern.

‘Wat je geeft, krijg je terug’
Na het buffet, tot in de puntjes verzorgd door de Schaijkse keurslagerij Van Kraaij, houdt de bekende spreker en auteur Jos Burgers een uur lang een voordracht. Burgers, bekend van de uitspraak ‘Geef nooit korting’ en zijn boek Eén fan per dag, prikkelt de ondernemers met vaak hilarische vraagstukken en anekdotes en zet hen op humoristische wijze aan het denken. Rode draad vormt de wet van Snuf: ‘Wat je geeft, krijg je terug’.

Na de zogeheten Speed start-up, waarin in een tijdsbestek van 30 minuten allerlei behoeften, ideeën en ondernemers aan elkaar en aan de Maashorst worden gekoppeld, is het tijd om te netwerken en onder het genot van een borrel na te praten over het geslaagde business event.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties