Afbeelding

Op kraambezoek in Schaapskooi Zeeland

Zeeland 1.785 keer gelezen

ZEELAND - Het is weer bijna lente en dat betekent… lammetjes! In de afgelopen weken zijn er in de schaapskooi van Wim en Joke Jans aan het Nabbegat in Zeeland weer heel veel mooie en gezonde lammetjes geboren. “Dat vieren we graag met alle belangstellenden. Wees welkom voor beschuit met muisjes op zondag 3 maart tussen 10 en 15 uur.”

Wim en Joke Jans: “Kom gezellig langs om kennis te maken met onze herders, onze schapen en natuurlijk onze lammetjes. Tussen 10.30 en 14.30 uur kunnen de jongste kinderen ook terecht in onze speciale knuffelhokken om zelf een lammetje vast te houden of te knuffelen.”

Demonstraties
In de schaapskooi is van alles te beleven, geven Wim en Joke aan. “Natuurlijk kan er ook geknutseld worden. Maar niet alleen binnen is het te doen. Als het weer het toelaat, zullen we buiten demonstraties verzorgen met onze Border Collies. Je kunt dan zien hoe de hond de schapen drijft en hoe de herder dus met de hond en schapen werkt. Als je van speuren houdt, kun je op het landgoed meerdere geocaches doen. Je kunt in de schaapskooi extra uitleg krijgen en daarna op eigen houtje een geocache gaan doen, gewoon met je mobiele telefoon. We laten iedereen ook graag kennismaken met ons eigen lamsvlees, je kunt het proeven en ook kopen voor thuis (diepgevroren).”

Schaapskooi ’t Nabbegat is gelegen aan het Nabbegat 9 in Zeeland. Entree voor 3 maart bedraagt 3 euro per persoon voor iedereen vanaf 2 jaar. Pinnen is niet mogelijk en honden zijn niet toegestaan in de schaapskooi, ook niet aan de lijn. Wim en Joke: “We verwachten best wat bezoekers en onze parkeergelegenheid is beperkt, dus als het kan, kom dan op de fiets.”

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant