Afbeelding

Twaalf keer goud voor leden Kleur en Zang op Wereldtentoonstelling in Spanje

Zeeland 904 keer gelezen

ZEELAND/TALAVERA DE LA REINA - In de week van 25 tot en met 28 januari hebben acht leden van vogelvereniging Kleur en Zang uit Zeeland met hun vogels deelgenomen aan de wereldtentoonstelling in het Spaanse Tavalera de la Reina (Toledo). Het achttal sleepte maar liefst 19 medailles in de wacht, waaronder twaalf gouden.

25.000 vogels uit 20 landen werden ingeschreven in de wedstrijdklasse. “Dat we binnen onze eigen vereniging goede vogels fokken wisten we wel, maar dit resultaat overstijgt al onze verwachtingen, zeker als je ook nog bedenkt dat we drie jaar op rij onze eigen tentoonstelling moesten cancelen”, zegt secretaris Chris van Hout namens Kleur en Zang. “De vogels van onze leden die in Spanje meededen waren allen van een kwaliteit die zich ruimschoots kon meten met de Italianen, Spanjaarden en de rest van de wereldtop. Om een idee te geven: Italië was vertegenwoordigd met ruim 3.000 vogels en Spanje met zo’n 9.700 vogels.”

De leden die met het goud terugkwamen uit Spanje zijn Gerrit van der Wijst, Cor Selten, Stefan van den Heuvel, Henk van den Heuvel, Jo Manders en John de Valk. Ook tekenden deze leden voor diverse zilveren en bronzen medailles. Van Hout: “Namens het bestuur willen wij alle prijswinnaars van harte feliciteren met deze resultaten.

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in deze fijne liefhebberij, het houden en verzorgen van vogels, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We kennen binnen onze vereniging allerlei vormen van de vogelliefhebberij. De een die heeft een gezellige volière of grote kooi en geniet daarvan, een ander doet ook graag aan een lokale tentoonstelling mee en weer een ander specialiseert zich in één vogelsoort. Binnen onze vereniging is veel ervaring en kennis aanwezig waarvan nieuwe leden gebruik kunnen maken. Vogelvereniging Kleur en Zang is een van de weinige vogelverenigingen in de regio die zich gelukkig mag prijzen met een nog steeds groeiend ledenaantal, wat zeker ook stimulerend werkt met betrekking tot de kwaliteit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant