Afbeelding

Zorgcoöperatie Zeeland viert 10-jarig bestaan

Zeeland 268 keer gelezen

ZEELAND - Zorgcoöperatie Zeeland (ZCZ) viert zaterdag 9 december haar tienjarig bestaan met een feestelijke bijeenkomst in het Dorpshuis aan de Kerkstraat. Iedereen is daar welkom. De bijeenkomst duurt van 13 tot 16 uur.

De vereniging Zorgcoöperatie Zeeland is op 9 december 2013 opgericht door een werkgroep van vier inwoners van Zeeland en twee adviseurs van de toen nog bestaande Stichting Bol. “De zorg werd destijds een stuk minder van Den Haag naar lokale overheid”, stelt ZCZ. “Toch was het de bedoeling dat inwoners van Zeeland op een fijne manier in hun eigen huis en dorp konden blijven wonen door hulp te bieden met vrijwilligers en dat de zorg betaalbaar bleef en niemand tussen wal en schip zou vallen.”

Zorgcoöperatie Zeeland verzorgt op verschillende manieren activiteiten voor de inwoners van Zeeland, jong en oud. “Op dit moment bieden we diensten aan zoals het regelen van vervoer, ontspanning en bezoek, mantelzorg en het uitvoeren van kleine klusjes aan huis. Daarnaast hebben we een repareercafé dat ZCZ Repareert heet. Hier kunnen Zeelanders hun kapotte spullen, zoals een mixer, fiets of klein meubilair, brengen ter reparatie. Verder zijn er twee preventiewerkers, één voor volwassenen en één voor de jeugd.”

Een van de belangrijkste punten van de Zorgcoöperatie is mensen de gelegenheid bieden elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten. Dat kan in ontmoetingsruimte D’n Inloop in het Dorpshuis. De ontmoetingsruimte is op werkdagen geopend van 9.30 tot 12 uur. “Alle inwoners van Zeeland, jong en oud, zijn er welkom voor een gezellig praatje, om informatie uit te wisselen, elkaar van advies te dienen op tal van terreinen en het gesprek over de veranderingen in zorg en welzijn aan te gaan. Hierbij wordt de lokale kracht van burgers en verenigingen in Zeeland steeds belangrijker.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant