Afbeelding

Peelknijnen onthullen nieuwe Prins: Stan dun Urste uit Zeeland

Zeeland 1.254 keer gelezen

ZEELAND/VOLKEL - Op vrijdag 24 november is Prins Stan dun Urste op Vliegbasis Volkel voorgesteld en geïnstalleerd als 59ste Prins van CV De Peelknijnen. Dit in het bijzijn van zijn echtgenote Karin, dochter Puk en zoon Guus met hun partners Bram en Isa. Daarnaast waren er veel familieleden, vrienden, collega’s, en bevriende carnavalsverenigingen van CV De Peelknijnen aanwezig. Stan Klamer (57), woonachtig in Zeeland, wordt bijgestaan door adjudant Ad van Lierop en Vorst Toin Hutjens.

Stan is na werkzaam te zijn geweest als dienstplichtig bewaker op het 40 sqn. (het huidige 640 sqn) Daarna 6 jaar als hondengeleider waar hij zich heeft opgewerkt tot groepscommandant. Vervolgens naar de Vredepeel als trainer/speurhondengeleider, in deze hoedanigheid 2 keer uitgezonden naar Kabul Afghanistan. In 2008 is Stan op de Vliegbasis Eindhoven voor 3 jaar een kantoorbaan gaan vervullen om vervolgens terug naar Volkel te keren als Coördinator hondensectie. In 2019 heeft Stan een kantoorbaan gekregen op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en vanaf 2020 is Stan Coördinator van het bezoekers Centrum op Vliegbasis Volkel (ACC). Dus 30 jaar Volkeliaan en nu ook een Peelknijn.

Zijn vrouw Karin (‘kom de liever nie tegen’) is werkzaam op de Spoedeisende Hulp in ziekenhuis Bernhoven. Puk werkt bij Immios biotech in Oss en Guus werkt bij Restaria de Groot in Zeeland.

Feesten zit de familie Klamer in het bloed en zij grijpen dan ook elke gelegenheid aan om een feestje te bouwen. En aangezien Stan niet zo’n prater is, (uhm), is zijn motto voor deze carnaval: ‘Nie Lulluh mar Vulluh’.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant