Afbeelding

NK Schapendrijven in Zeeland

Zeeland 1.146 keer gelezen

ZEELAND - Twee weekenden op rij (vrijdag tot en met zondag) vindt het NK schapendrijven plaats op landgoed Nabbegat, gelegen aan het Nabbegat 9 in Zeeland. 

Op het landgoed van Wim en Joke Jans bevindt zich ook de schaapskooi. Met hun schapen doen Wim en Joke aan natuurbegrazing. Met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer in natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin of de Overloonse Duinen. Op 2, 3 en 4 juni en op 9, 10 en 11 juni houdt de BCCN het NK schapendrijven. Op vrijdag en zaterdag worden er kwalificatiewedstrijden gelopen, op zondag de finales. Voor beide weekenden geldt dat er gelopen wordt met Kempische Heideschapen, de schapen die door Wim en Joke worden ingezet in de begrazingsprojecten. Publiek is van harte welkom. Er is bescheiden catering aanwezig bij het wedstrijdveld.

Op zaterdag 3 juni kun je ook kennismaken met de dames van ‘Wild van Maashorstwol’ en kun je bij de schaapskooi ook terecht voor de verkoop van diverse wolproducten en ambachtelijk lamsvlees.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant