Afbeelding

Ruim 160 lopers voltooien pittige Pannekoekenbakkercross in Zeeland

Zeeland 923 keer gelezen

ZEELAND - Op zondag 5 februari vond de vierde editie van de Pannekoekenbakkercross plaats. Ruim 160 deelnemers gingen van start op het uitdagende parcours in de bossen tussen Uden en Zeeland. Het was de derde cross van de crosscompetitie die atletiekvereniging De Keien uit Uden in de wintermaanden organiseert. (foto’s: Twan Opheij)

Met de PNEM-cross en de Bedafcross achter de rug stond afgelopen zondag de derde cross van de Keiencrosscompetitie op het programma. De Pannekoekenbakkercross is de langste en tevens meest uitdagende wedstrijd van de competitie. Het onverharde parcours wordt gekenmerkt door diverse steile klimmetjes en een lange afdaling richting finishstrook. Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien hadden het parcours weer uitstekend geprepareerd. De vele boomwortels waren opvallend wit gemarkeerd en de met linten afgezette paden waren uitstekend begaanbaar.

Een grote groep pupillen ging om 10 uur als eerste van start, gevolgd door de junioren C/D. De jonge lopers werden bij elke doorkomst luid toegejuicht door het aanwezige publiek en wisten allemaal de Pannekoekenbakkercross tot een goed einde te brengen. Tot slot ging een groep van bijna 120 wedstrijdlopers en recreanten van start. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste cross van de competitie met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Seth van der Wielen snelt naar overwinning
De mannenwedstrijd leek een tweedstrijd te gaan worden tussen Seth van der Wielen van Prins Hendrik en Teun van de Brand van Oss ’78. De eerste drie ronden gaven ze elkaar geen duimbreedte toe, maar het was uiteindelijk Van der Wielen die na een versnelling een kleine voorsprong wist te pakken. De daarop volgende ronden wist Van der Wielen zijn voorsprong iets uit te bouwen. Na zes ronden kwam hij dan ook als eerst over de finish in 39:15, gevolgd door een moegestreden Van de Brand in 39:35. Plek drie was voor Dennis Hopman uit Wijchen (41:35), die als recreant een opvallend sterke cross liep.

Vrouwenwedstrijd prooi voor Mirte Simmelink
De vrouwenwedstrijd was een prooi voor debutante Mirte Simmelink uit Lent. De talentvolle triatleet liep haar eerste cross en nam vanaf de start brutaal de leiding bij de vrouwen. Dit bleek geen overmoed want soepel liep ze weg bij de rest van het vrouwenveld. Na zes ronden kwam ze op het oog onvermoeid over de finish in 44:52. “Ik ben heel blij met mijn overwinning en vond het heel leuk om hier vandaag te lopen”, vertelt Simmelink na afloop. “Ik wil zeker nog vaker een cross gaan lopen, dit smaakt naar meer”. Keienloopster Anoek Meekel kwam op gepaste afstand als tweede over de finish (48:22). Eefje Hafmans uit Uden wist beslag te leggen op plek drie (53:38).

Tussenstand crosscompetitie
Met zijn overwinning neemt Seth van der Wielen na drie crossen de leiding in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. Max Heijmans staat momenteel op plek twee, gevolgd door Johan van den Berg. Teun van de Brand en Jurian van der Loop, die beide nog maar twee crossen hebben gelopen, kunnen bij de volgende cross met een goed resultaat Seth van der Wielen nog van de eindoverwinning afhouden.

Bij de vrouwen gaat Anoek Meekel onbedreigd aan de leiding na drie crossen, op ruime afstand gevolgd door Karin van Venrooij en Lynda Beem. Jet Straver kan echter nog roet in het eten gooien. Zij heeft nog maar twee crossen gelopen en kan bij een goede uitslag bij de komende Parkcross Meekel passeren in het eindklassement.

Vervolg Keiencrosscompetitie
Op zondag 12 maart is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. In het sportpark van Uden vindt dan de Parkcross plaats. Junioren, wedstrijdlopers en recreanten die graag willen deelnemen, kunnen voor de laatste cross ter plekke inschrijven. Recreanten bepalen zelf de afstand en het tempo dat ze lopen, van een ronde tot maximaal 6 ronden. Na afloop van de cross worden de eindklassementen opgemaakt en vindt in atletiekstadion De Kuip de prijsuitreiking plaats voor zowel pupillen, junioren als senioren.

De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross is te vinden op www.uitslagen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant