Abel en Jinte werken met Lego Education tijdens het challenge-uur.
Abel en Jinte werken met Lego Education tijdens het challenge-uur.

Vlasgaard Zeeland voor vijfde jaar op rij gecertificeerde begaafdheidsprofielschool

Zeeland 1.210 keer gelezen

ZEELAND - Basisschool Vlasgaard in Zeeland mag zich voor het vijfde jaar op rij een gecertificeerde begaafdheidsprofielschool (BPS) noemen. De Vlasgaard is een van de 24 basisscholen in Nederland met het BPS-certificaat.

“Op onze basisschool staat ontwikkeling en talent hoog in het vaandel”, licht schooldirecteur Linda van den Hurk toe. “De aandacht gaat naar een brede ontwikkeling op basis van interesse, talent en vermogen op het niveau van het kind. Dit doen wij door onderwijs op maat te bieden in de vorm van onder andere extra instructie, verdieping en verbreding, kinderen leren leren met daarbij natuurlijk veel aandacht voor het welbevinden van iedere leerling.”

Challenge-uur
Nieuw is het challenge-uur. Linda: “Kinderen uit verschillende groepen die naast de lesstof meer uitdaging nodig hebben komen samen tijdens de verschillende challenge-uren. Zij krijgen projectmatig uitdaging aangeboden, waar in groepjes of individueel aan gewerkt wordt. Door vaardigheidsgroei en talentontwikkeling staat elk kind in zijn of haar kracht en werken zij elke dag aan de mooiste versie van zichzelf.”

De Vlasgaard is een van de 24 basisscholen in Nederland met het BPS-certificaat. “Regelmatig worden we door een team van experts beoordeeld en worden we getoetst op de criteria om een begaafdheidsprofielschool te zijn. Op dinsdag 8 november stond weer een visitatie gepland. We hebben tijdens dit bezoek laten zien wat wij allemaal doen en ontwikkeld hebben op dit gebied. Er zijn ook gesprekken gevoerd met leerlingen, ouders en teamleden. Wij zijn enorm trots op dit resultaat!”

Uit de krant