Afbeelding

ZCZ REpareert vanaf deze maand in nieuwe Dorpshuis Zeeland

Zeeland 234 keer gelezen

ZEELAND - ZCZ Repareert neemt deze maand haar intrek in het nieuwe Dorpshuis Zeeland. Daarmee komt een verblijf van ruim 5 jaar in De Garf ten einde. De vrijwilligers van ZCZ Repareert staan donderdag 24 november van 14 tot 16 uur klaar om bezoekers van dienst te zijn.

Van naai- en verstelwerk tot stofzuigers, fietsen, radio’s, computers en veel meer. Elke laatste donderdag van de maand staan de vrijwilligers van ZCZ REpareert klaar om allerlei spullen te herstellen of te repareren. Een gratis service en voor de bezoekers ook nog een kopje koffie of thee erbij. ZCZ REpareert is een activiteit van de Zorgcoöperatie Zeeland.

Vanuit het bestuur van de zorgcoöperatie heeft Bert van den Broek (foto) ruim vijf jaar geleden deze bijzondere activiteit opgezet samen met de onlangs overleden Jo Kremers. Dit vanuit de gedachte om mensen te helpen, maar ook om mensen in beweging te krijgen. Het was nog onbekend, maar volgens Bert was er al vrij snel elke reparatie-donderdag een behoorlijk aantal bezoekers. En de circa 15 vrijwilligers blijken van bijna alle markten huis te zijn. De diversiteit aan reparaties is groot, soms is het ingewikkeld en niet altijd is het euvel te verhelpen. “Mensen moeten zelf naar ons toekomen met hun defecte spullen. Daarmee bereiken we twee doelen. Het defecte apparaat kan worden gerepareerd en mensen komen in beweging, kunnen bij ons samen met de vrijwilligers kijken wat er aan de hand is en hoe de reparatie of het herstelwerk verloopt. En intussen komen mensen met elkaar in contact, praten met elkaar en dat zorgt weer voor ontspanning”, legt Bert uit.
Door corona heeft ZCZ REpareert bijna twee jaar niet kunnen functioneren. Begin dit jaar is het weer van start gegaan. Bert: “We proberen er zoveel mogelijk bekendheid aan te geven en hebben tot nu toe ook alle corona-regels in acht genomen. Dat geldt ook voor onze vrijwilligers”.
Bert is bijzonder tevreden met de verhuizing naar het nieuwe dorpshuis in Zeeland. “Daar krijgen we een mooie plek, die de mensen uitnodigt om naar ons te komen.”

Meer over Zorgcoöperatie Zeeland is te vinden op www.zorgcooperatiezeeland.nl.

Uit de krant

Uit de krant