Afbeelding

Bewoners crisisnoodopvang Zeeland verhuizen volgende week

Zeeland 842 keer gelezen

ZEELAND - De honderdvijftig bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg. Daar is een identieke opvang gerealiseerd, met woonunits en een centrale paviljoentent. Deze CNO blijft drie maanden in bedrijf. Daarmee hoeven de bewoners na deze verhuizing voorlopig niet door naar een volgende kortdurende opvanglocatie.

Burgemeester Paul Rüpp van gemeente Maashorst laat weten dat hij tevreden is dat de bewoners niet weer voor twee weken in een sporthal opgevangen worden, maar ook op de volgende locatie voor een wat langere tijd humaan worden gehuisvest. “Tegelijkertijd hadden we er op ingezet dat ze na Maashorst naar een definitieve plek zouden gaan”, verklaart hij. “Dat is voor ongeveer tien gezinnen wel gelukt in de afgelopen vier weken, maar voor heel veel mensen toch ook niet. Dat is wel teleurstellend. Uiteindelijk is het rondzeulen met mensen natuurlijk echt niet wenselijk en niet menselijk.”  

Samenwerking
Het projectteam uit Horst aan de Maas heeft intensief contact met de collega’s in Maashorst en is ook op werkbezoek geweest om aan de Boekelsedijk ‘de kunst af te kijken’. Ook voor de verplaatsing van de asielzoekers werken Maashorst en Horst aan de Maas samen, om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. De asielzoekers kunnen in Horst  gebruikmaken van onder meer een sportveld, een terras en voldoende sanitaire voorzieningen.

Humane manier
Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas: “Het is goed dat we hier op eenzelfde humane manier als in Maashorst is gebeurd mensen in nood op kunnen vangen. En we zijn blij dat er intensief en goed is samengewerkt, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant