Afbeelding

LC Energy wil samen met bewoners ‘Zeelands’ zonnepark ontwerpen

Zeeland 242 keer gelezen

ZEELAND - In vervolg op de informatiebijeenkomst van 19 april nodigt LC Energy alle belangstellenden uit de omgeving van Zeeland uit om samen het ontwerptraject te starten voor een multifunctioneel zonnepark. “Samen met ongeveer 50 aanwezigen is op die eerste avond gesproken over het proces”, zegt Daan Simmelink namens LC Energy. “De volgende stap in het proces is om met elkaar vast te stellen wat er belangrijk is op de beoogde locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan flora, fauna, recreatie, historie, uitdagingen, klimaat en toekomstverwachtingen. Dit vormt de basis voor een eerste ontwerp.”

Daarom vindt op donderdag 19 mei een tweede avond plaats in Het Witte Huis. Simmelink: “Op deze avond willen we graag een excursie op locatie organiseren om hier rond te kijken en in gesprek te gaan. Hierbij zullen ook de Brabantse Milieufederatie, en een ecoloog en landschapsarchitect van ingenieursbureau Eelerwoude aanwezig zijn. Met deze avond willen we een volgende stap zetten in het onderzoek naar hoe een ‘Zeelandse’ variant van een zonnepark eruit zou kunnen zien. Wat vindt men belangrijk? Welke kansen ziet men? Hoe kan een zonnepark (financiële) meerwaarde bieden aan Zeeland?”

De avond is verdeeld in twee activiteiten. Het eerste deel is een excursie op locatie. Deze start om 19 uur aan de Weversweg 3 in Zeeland, vanaf 18.30 uur is men hier welkom. In groepjes lopen de deelnemers over de locaties om het gebied beter te leren kennen en om te bepalen wat belangrijke kenmerken zijn. Het tweede deel is een schetssessie in Het Witte Huis, deze start om 20 uur. Hier gaat men in groepjes aan de slag om eerste ideeën voor een ontwerp op te halen. Men kan kiezen om mee te doen aan de excursie om 19 uur of om aan te sluiten in het Witte Huis om 20 uur. Bij deelname aan de excursie is het verstandig om met een auto of fiets te komen om te verplaatsen. Aanmelden voor deze avond kan via bram@lcenergy.nl.

Meer informatie over de locatie, de werkwijze en meer details over de avond staat op https://www.lcenergy.nl/projecten/tooverkamp/.

Uit de krant