Afbeelding

3 Tips om je restafval als bedrijf te halveren

Zakelijk 320 keer gelezen

Veel restafval binnen je bedrijf zorgt voor een hoge kostenpost. Voor restafval betaal je de hoogste kosten om af te laten voeren. Hieronder daarom 3 tips om je restafval als bedrijf te halveren, zodat je op dit gebied eenvoudig kosten kunt besparen.

Prullenbakken omkeren

Medewerkers gooien vaak klakkeloos al hun afval in één prullenbak. Door de prullenbakken te legen en medewerkers hier met handschoenen doorheen te laten gaan, zullen ze zelf ook zien wat ze beter kunnen doen op het gebied van afvalscheiding en daardoor dus een flinke kostenbesparing. Als je ze vervolgens belooft om met de besparing die het oplevert een leuke activiteit te plannen, weet je zeker dat ze in het vervolg beter hun best zullen doen om het afval te scheiden.

Afvalscheiding

Zorg dat er meerdere containers zijn die bestemd zijn voor verschillende soorten afval, zoals karton en papier, papier, glas en een restafval container. Plak hier grote etiketten op, zodat direct duidelijk is wat er in die container gegooid kan worden. Zo zullen medewerkers eerder de moeite nemen om het afval in de juiste container te gooien als alle containers bij elkaar binnen handbereik staan. 

Waar ontstaan de afvalstromen?

Waar komt het meeste afval vandaan en wat voor afval is dat vooral? Hebben jullie veel karton en plastic wat afgevoerd dient te worden of zijn het andere soorten afvalstromen? Het is interessant om dit te bekijken, zodat je ook makkelijker kunt bepalen hoe het bedrijfsafval beter gereduceerd kan worden. Door beter te scheiden zorg je er ook direct voor dat deze materialen in aanmerking komen voor recycling en daardoor hergebruikt kunnen worden. 

Wil je dus het bedrijfsafval binnen jouw bedrijf halveren of in ieder geval sterk reduceren? Dan is bewustwording creëren bij medewerkers een eerste stap. Zorg er vervolgens voor dat medewerkers op een eenvoudige manier het afval kunnen scheiden door diverse containers aan te schaffen. En tot slot is het van belang om te kijken waar het meeste afval vandaan komt en wat voor soort afval dit is om het bedrijfsafval nog verder te kunnen reduceren en om te kijken of eventueel verpakkingsmateriaal of artikelen op een andere manier verpakt kunnen worden om minder bedrijfsafval te hebben. Online kun je eenvoudig meerdere verschillende containers bestellen, zodat je ervoor kunt zorgen dat het afval beter gescheiden kan worden en daardoor ook zal zorgen voor minder restafval en dus automatisch ook minder kosten. Door meer bewustwording te creëren, zul je ook merken dat materialen misschien anders verpakt kunnen worden, waardoor je het bedrijfsafval kunt reduceren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant