Afbeelding

Infraroodverwarming: Nieuwe trend om je huis te verwarmen

Zakelijk 1.695 keer gelezen

HAREN - Veel huishoudens in Nederland hebben momenteel te maken met enorme energie- en gasprijzen. Met een tegemoetkoming en een prijsplafond vindt er wel enige compensatie plaats, maar toch zijn mensen op zoek naar alternatieven om zo min mogelijk gas te verbruiken. Duurzaam verwarmen van het huis is dus een goede optie en klanten van De Smid Lifestyle in Haren hebben daar dan ook vaak vragen over. Daarom organiseert De Smid Lifestyle een informatieavond over infrarood verwarming, een nieuwe trend binnen het duurzaam verwarmen van je huis. 

“Er is een groeiende vraag naar duurzame manieren om je huis te verwarmen”, vertelt Mark van Heck van De Smid in Haren. “Gedwongen door de onzekerheid met betrekking tot de toekomstige beschikbaarheid, gekoppeld aan de sterk stijgende prijzen van aardgas, besluiten mensen om alternatieve manieren van verwarming te adapteren. Nieuwe milieuvriendelijke bronnen van energieopwekking, zoals windenergie en zonne-energie, zijn veelal gebaseerd op het opwekken van elektriciteit. Elektriciteit is daarom dé brandstof voor de toekomst en we merken dat veel klanten daar vragen over hebben.”

Infraroodverwarming
Sinds kort heeft De Smid infraroodverwarming binnen haar assortiment. Infrarood is een nieuwe, duurzame manier van verwarmen en dat brengt veel voordelen met zich mee. “Naast dat het met infraroodverwarmingen mogelijk is om 100% duurzaam te verwarmen door toelevering van groene energie vanuit het energiebedrijf of met eigen zonnepanelen, heeft het een eenvoudige installatie, levenslange vrijstelling van onderhoud, flexibele montage en een toonaangevend design. En alle infrarood-panelen zijn zo geconstrueerd dat deze aan iedere wand en aan ieder plafond bevestigd kunnen worden. De enige vereiste is een wandcontactdoos of stroomaansluiting”, aldus Mark van Heck.

Redwell: van pionier tot wereldwijd succesvol merkproduct
De Smid Lifestyle in Haren is gespecialiseerd in tuinmeubelen, fietsen en verlichting en sinds kort zijn daar dus ook infraroodverwarmingen aan toegevoegd. “We bieden een uitgebreid aanbod aan verwarmingen van het merk Redwell, welke synoniem staat voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid en design. Wereldwijd is Redwell in 24 landen vertegenwoordigd. Naast advies over infrarood kunnen wij ook samen met de klant kijken naar de thuissituatie en welke verwarming voor de klant interessant is. Door klanten over alles te informeren, weten ze waar ze rekening mee moeten houden bij de aanschaf van infrarood verwarming.”

Informatiebijeenkomst
De Smid Lifestyle nodigt daarom iedereen die zoekt naar alternatieve verwarmingsmogelijkheden of vragen hierover heeft, uit om op woensdag 15 februari vanaf 19 uur naar De Smid Lifestyle aan de Lietingstraat 23 in Haren te komen.
De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar geïnteresseerden dienen zich wel vooraf aan te melden. Dat kan via www.desmidlifestyle.nl. Bellen of even langskomen in de winkel kan ook. De Smid in Haren is bereikbaar via (0412) 462651.

Uit de krant