Afbeelding

Findex Vermogensbeheer blijft actief in onrustige tijden

Zakelijk 934 keer gelezen

SCHAIJK – Het gezegde ‘je moet stil blijven zitten als je geschoren wordt’ gaat niet geheel op bij Findex Vermogensbeheer. In een tijd waarin de beurskoersen flink bewegen biedt een actieve beleggingsstrategie volop kansen. De traditionele grootbanken hanteren een passieve strategie waarbij klanten in een neergaande markt de rit naar beneden volledig uitzitten. Dit kan anders zegt vermogensbeheerder Lennert van Dinther. Beweeglijke markten geven veel kansen om daar actief op in te spelen met de portefeuilles. Het primaire doel is het verhogen van de rendementskans echter risicobeperking is minstens zo belangrijk.

2022 is geen goed beursjaar geweest. Ook wij hebben last gehad van de neergaande markt echter door actief risicomanagement hebben we een groot deel van deze neergaande beweging kunnen voorkomen. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben we een gedeelte van de portefeuille liquide gemaakt. Inmiddels is een groot gedeelte hiervan weer geïnvesteerd omdat we verwachten dat aandelenbeurzen dit jaar gaan herstellen. 

De afgelopen jaren heeft Findex Vermogensbeheer een sterke groei doorgemaakt door veel persoonlijke aandacht, vertrouwen en goed portefeuillebeheer. Dat vertrouwen krijg je pas als de klant zeker weet dat zijn of haar belangen optimaal worden behartigd,’ zegt Ralf Visschers van de vermogensbeheerder die in Schaijk en Vught is gehuisvest’. 

Persoonlijke aandacht voorop
We kunnen de laatste jaren, gezien de forse instroom van klanten, stellen dat onze aanpak zeer succesvol is. Bij de grootbanken en veel andere partijen is door de zucht naar verandering en reorganisaties een lange termijn vertrouwensrelatie opbouwen nauwelijks meer mogelijk. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor passief vermogensbeheer via internet zonder contactpersoon. Pas bij bedragen boven de € 500.000, - krijgt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis en expertise van een beleggingsspecialist. Hierin onderscheid Findex Vermogensbeheer zich nadrukkelijk. Wij bieden vermogensbeheer aan vanaf € 100.000, -. Wij geloven in persoonlijke aandacht en maatwerk en zien deze behoefte in toenemende mate in de markt. Daarnaast kunnen we ook meedenken op het gebied van financiële planning, en hypotheken.

Sparen levert nog altijd weinig op!
‘Beleggingskansen zijn er nu volop’, aldus Lennert van Dinther, ‘De oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie hebben ervoor gezorgd dat de beurzen een stevige correctie hebben doorgemaakt. Dit zorgt ervoor dat aandelen historisch bezien nu erg aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Diverse technologiebedrijven zoals ASML en Microsoft zijn in onze optiek nu koopwaardig. Individuele aandelen zijn een vast onderdeel van onze beleggingsportefeuilles.

De rentevergoeding op obligaties is inmiddels gestegen naar bijna 4,0%. Dat is een mooie buffer opzichte van de nog altijd lage spaarrente. Voor obligaties is er de laatste jaren geen beter instapmoment geweest dan nu. Voor sparen is nog altijd de verwachting dat de spaarrente maar beperkt stijgt.

Wilt u weten wat beleggen voor u kan inhouden of gewoon benieuwd naar onze aanpak? 

Kijk op onze website www.findexvb.nl en maak vrijblijvend een afspraak met ons!

Findex Vermogensbeheer
Marcel Berkers 06-41310385
Ralf Visschers 06-80047525
Lennert van Dinther 06-38331330

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant