Afbeelding

Cibatax Eindhoven maakt doorstart onder Van Gerwen Groep

Zakelijk 691 keer gelezen

EINDHOVEN/ZEELAND - Taxibrainport, dochter van de Van Gerwen Groep in Eindhoven en Zeeland neemt Cibatax in Eindhoven over. Cibatax werd medio januari failliet verklaard. Directeur-eigenaar Marco van Gerwen van de Van Gerwen Groep (taxivervoer en rij-opleidingen) wil zo veel mogelijk werknemers van Cibatax overnemen en de vervoerscontracten voortzetten. De naam Cibatax ,het telefoonnummer en e-mail adres van de taxicentrale blijven behouden. Cibatax zal zich bij Taxibrainport vooral gaan richten op het luxe, zakelijke vervoer. Het bedrijf was al gespecialiseerd in die zakelijke markt. Het streven is dat alle afspraken voor ritten worden nagekomen en klanten zo weinig als mogelijk merken van de overgang.

Van Gerwen heeft zo’n 130 chauffeurs en medewerkers op anderen afdelingen in dienst. Het bedrijf rijdt ook voor grote bedrijven in Zuidoost Brabant, is betrokken bij leerlingenvervoer, vervoer van cliënten van zorginstellingen zoals Severinus in Veldhoven en regelt vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. Van Gerwen en Cibatax beschikken samen over een vloot van ruim 160 taxi’s. Samen maken ze zo´n 6000 ritten in de week. Van Gerwen was al marktleider in Eindhoven en verstevigt zijn positie in de regio met de overname.

Van Gerwen wil flinke stappen zetten op het gebied van verduurzaming. Oudere dieselauto’s van Cibatax worden dan ook niet overgenomen, maar zullen worden vervangen door elektrische voertuigen. Van Gerwen heeft inmiddels zo’n 25 elektrisch aangedreven taxi’s en bussen op de weg en nieuwe wagens in bestelling.

Cibatax bleef de afgelopen dagen in bedrijf omdat zich al meteen na het faillissement al overnamekandidaten meldden. Curator Matthijs Steenpoorte noemde het personeel van Cibatax eerder “een mooie club mensen met hart voor de zaak. Ondanks het derde faillissement in acht jaar tijd zetten ze er nog steeds hun schouders onder”.
De curator is dan ook blij dat Cibatax een doorstart kan maken bij een grote regionale speler. “Taxibrainport/Van Gerwen Groep kent de markt en de marktomstandigheden.”

Marco van Gerwen: “We zijn trots dat we Cibatax, dat al meer dan 50 jaar bestaat, voort mogen zetten met goed gekwalificeerd personeel”. De overname vindt plaats op 1 februari.

Onder Taxibrainport, een BV van Van Gerwen Groep, vallen onder meer Taxi Jansen, Van de Oetelaar, Taxi Centrale Best, Hotax, Vervoersservice Van Gerwen en Luchthavenvervoer.nl en Interlux.

Uit de krant