Afbeelding

John Stultjens, Annelies Janssen en Floor Kurstjens exposeren in Vincentiuskerkje Velp

Velp 492 keer gelezen

VELP - Deze maand exposeren John Stultjens, Annelies Janssen en Floor Kurstjens in het Vincentiuskerkje in Velp. Met schilderijen, beelden en gemengde technieken vult dit drietal de fraaie ruimte. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje en is nog te bezichtigen op 22, 23, 24, 29 en 30 september en 1 oktober van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp.

Vanuit haar hart is Floor Kurstjens verbonden met alles wat leeft en daardoor al op jonge leeftijd uitgekomen bij de kunst. Zij is autodidact en heeft les gehad van verschillende gerenommeerde kunstenaars, zoals van Monique Romeijn. Haar werk in mixed media is vaak fel van kleur en vooral bij het abstracte werk speelt zij intuïtief met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. De natuur en haar lichtschakeringen spelen een grote rol als inspiratiebron.

Bij het uitzoeken en bewerken van de steen wordt het John Stultjens duidelijk wat hij gaat maken; een kop, torso of abstract beeld. Het uiteindelijke resultaat groeit al werkende. ‘Soms doet de steen niet wat jij wilt en zul je opnieuw creatief moeten worden, wat dan weer de uitdaging is’. Het stenen beeld is en blijft het belangrijkste, pas daarna gaat het ijzer toevoegen, eventueel nog met zink of glas.

Annelies Janssen werkt met bijenwas op houten panelen. Deze techniek wordt ‘encaustic’ genoemd, een eeuwenoude techniek, die al gebruikt werd in het Egypte van Cleopatra. Deze techniek gebruikt ze op een eigentijdse manier. Met een warmtebron wordt de was vloeibaar gemaakt. Met pigmenten wordt de bijenwas gekleurd, waarna de gesmolten was met penselen op een houten paneel wordt aangebracht. Op allerlei manieren brengt ze textuur en vormen aan op het oppervlak. Door veel te experimenteren heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld.

Voor meer info: www.kunstinhetkerkje.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant